Tuininspiratie voor de lente

teak tuintafel

Tuininspiratie voor de lente

Het is alweer lente en dat betekent dat we weer meer in de tuin kunnen zitten. Met dit lekkere weer is het heerlijk om buiten in het zonnetje te kunnen genieten. Is jouw tuin al klaar voor de lente? In dit blogartikel geven we je inspiratie om jouw tuin helemaal op te fleuren.

De stijl van je tuin bepalen

Wat is de stijl van jouw tuin? Het is belangrijk om dit van tevoren te bepalen als je de tuin leuk aan gaat kleden of gaat verbouwen. Geef je de voorkeur aan een landelijke, mediterrane of een klassieke tuin? Er zijn veel opties mogelijk en het is belangrijk om er een te kiezen die bij jouw stijl past. Mocht je twijfelen dan is het mogelijk om bepaalde stijlen met elkaar te combineren en het naar jouw smaak in te richten. Ook is het handig om te kijken naar de ruimte die je beschikbaar hebt. Een landelijke tuin past bijvoorbeeld meestal beter bij een grote tuin. Als je minder ruimte tot je beschikking hebt, is het handig om de stijl hierop aan te passen.

Nieuwe planten kiezen

Geef weer wat kleur aan je tuin met een paar vrolijk gekleurde planten. Het liefst heb je verschillende seizoensplanten in de tuin, zodat je bijna het hele jaar door leven in de tuin hebt. Let bij het kopen van nieuwe planten erop dat je planten uitzoekt die op het moment dat je ze koopt te planten zijn. Als je echt het hele jaar door kleur in je tuin wilt, dan kan je bijvoorbeeld een nepplant kopen of een plant die ook in de winter kleur heeft. Het voordeel van een nepplant is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud ervan.

Tuinmeubels uitzoeken

Tuinmeubels kunnen natuurlijk niet missen! Teak tuinmeubelen zie je de laatste tijd steeds vaker weer terugkomen, omdat ze bijna in elke tuin passen. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor teakhout omdat het een duurzamer alternatief is van houten meubels en ook weinig onderhoud nodig heeft. Daarnaast is het voordeel van teakhout dat het een vettig soort hout is wat ervoor zorgt dat de meubels waterbestendig zijn. Dit maakt het erg geschikt materiaal voor tuinmeubels. Een teak tuintafel is bijvoorbeeld erg leuk in de tuin en geeft gelijk een gezellige sfeer aan de tuin.

Op zoek naar meer inspiratie voor de tuin? Lees dan meer van onze blogs.

Welke tuinmeubelen passen het best bij jou?

Zo maak je je tuin zomerklaar

3 tips om de lente in huis te halen

Deel dit bericht