3 voordelen van houten meubels

houten meubels

3 voordelen van houten meubels

Ben je op zoek naar nieuwe meubels maar weet je nog niet zeker of je wel voor meubels van hout moet gaan? Houten meubels zijn tijdloos en passen in ieder interieur. Het is niet voor niets dat we deze meubelstukken jaar in en jaar uit weer tegenkomen. In deze blog zetten we de voordelen van houten meubels voor je op een rij!

1. Houten meubels zijn tijdloos

Zoals hierboven al is gezegd zijn houten meubels tijdloos. Omdat hout een natuurlijk product is werd dit al vroeg gebruikt als materiaal om meubels van te maken. Hout is vrij gemakkelijk te bewerken, daardoor kan het veel verschillende vormen aannemen. Je kunt kiezen voor strakke, moderne meubels maar ook voor meer klassieke meubels voor een tijdloos landelijk interieur.

2. Natuurlijke eigenschappen

Hout is een natuurlijk materiaal en heeft van zichzelf geweldige eigenschappen. Afhankelijk van de houtsoort zijn houten meubels vaak relatief buigzaam en gemakkelijk te bewerken. Sommige houtsoorten zijn daarnaast ook bestand tegen weersomstandigheden. Teakhout is hier een voorbeeld van en daarom erg geschikt voor in de tuin!

Teak meubelen behandelen is daarnaast ook iets dat je gemakkelijk zelf kunt doen. Als je wil dat de meubels hun mooie goudbruine kleur behouden is dit verstandig. Maar het behandelen van deze meubels is zeker niet noodzakelijk! Zoals gezegd kan teakhout prima tegen weersomstandigheden en veel mensen houden van de grijze kleur die het hout na verloop van tijd krijgt. Wist je dat teakhout lichter maken ook iets is dat je eenvoudig zelf kunt doen?

Direct naar:
Alle teak tuinmeubelen Teak meubelen behandelen Teakhout lichter maken

3. Hout heeft een warme uitstraling

Met alle moderne woontrends van de afgelopen jaren is het oppassen geblazen dat je interieur niet te kil wordt. Als je het toch modern wilt houden zijn houten meubels de oplossing! Hout heeft namelijk een warme uitstraling maar kan tegelijkertijd heel modern en strak ogen. Een mooie teakhouten eettafel of kast kan het verschil al maken.

Voor welk houten meubel ga jij?

Deel dit bericht