Is jouw woonkamer al klaar voor de herfst?

Herfstdecoratie

Is jouw woonkamer al klaar voor de herfst?

De herfst is weer begonnen. Het wordt langzamerhand wat kouder, het regent vaker, de blaadjes vallen van de bomen en de dagen worden natuurlijk korter. Bij een seizoenswisseling richten veel mensen hun woonkamer anders in. Is jouw woonkamer al helemaal klaar voor de herfst?

De dagen worden korter…

De dagen worden aanzienlijk korter en hierdoor wordt het buiten iedere dag steeds vroeger donker. Omdat het buiten vroeger donker wordt is dit de ideale kans om binnen wat meer licht te scheppen.

Creëer een knusse sfeer in je woonkamer met kaarsen en theelichtjes. Er zijn eindeloze mogelijkheden waarop je jouw woonkamer met kaarsen en theelichtjes kunt aankleden. Zo kun je bijvoorbeeld kaarsen in vazen zetten en deze opvullen met producten uit de natuur. Denk hierbij aan producten als eikels, walnoten (met of zonder schil) en kastanjes.

Decoreer je woonkamer met seizoensgebonden producten

Met de juiste decoratie kun je je woonkamer knus aankleden voor de herfst. Denk hierbij aan decoratieve plateaus of dienbladen gevuld met seizoensgebonden producten uit de natuur. Pompoenen, dennenappels en takken behoren tot leuke decoratie mogelijkheden.

Niet alleen decoratieve plateaus of dienbladen kunnen worden gevuld met seizoensgebonden producten. Denk bijvoorbeeld ook aan lantaarns, glazen vazen en potten, schalen en manden.

Beleef de herfst ook in geur en kleur

Veel mensen vergeten bij het inrichten van hun woonkamer dat er meerdere manieren zijn om een herfstsfeer te creëren. Niet alleen ogen kunnen de herfst waarnemen. Je kunt de herfst natuurlijk ook ruiken.

Om uw woonkamer helemaal compleet te maken met herfstgeuren kun je vanzelfsprekend kiezen voor geurkaarsen. Daarnaast kun je ook een aantal kaneelstokjes naast de kaarsen leggen. De warmte van de kaarsen zorgt ervoor dat de geur van de kaneelstokjes vrijkomt.

In plaats van kunstmatige geuren bij geurkaarsen, kun je zelf een natuurlijke geur in je woonkamer verspreiden. Dit doe je door kruidnagels in een sinaasappel te prikken. Hierdoor komt er een heerlijke geur vrij. De sinaasappel kan je ongeveer 2 weken bewaren. Naarmate de tijd vordert, wordt de geur minder sterk.

Krijg je binnenkort visite en wil je jouw gasten ontvangen met een herfst geur? Met een herfst potpourri zorg je voor een sterke aromatische herfstgeur. Een potpourri is een natuurlijke luchtverfrisser. Een potpourri met herfst aroma’s kan je eenvoudig maken door kaneelstokjes, sinaasappelschillen, kruidnagels en appels in etherische olie te leggen en deze te verwarmen. Natuurlijk kan je ook gewoon lekker een appeltaart bakken!

Maak jouw woonkamer compleet met teakhouten meubelen

Ben je in dit seizoen toe aan een nieuwe eettafel, bijzettafel, teakhouten meubelen of andere items van teakhout? Maak je woonkamer compleet met onze meubelen en jouw decoratie. Neem een kijkje in onze webshop of kom langs in de showroom. Kun je niet het meubel vinden waar je naar op zoek bent? Wij helpen je graag verder met een op maat gemaakte oplossing.

Deel dit bericht