Kleuren combineren met teakhout

teak dressoir

Kleuren combineren met teakhout

Vind jij meubels van teakhout ook zo leuk, maar vind je het lastig om deze met verschillende kleuren te combineren? In dit blogartikel geven we je tips om teakhout in jouw interieur te verwerken.

Muur

Meubels van teak zijn makkelijk te verwerken in elk soort interieur. Het is belangrijk om de kleur van het hout af te stemmen op de rest van het interieur. Zo dus ook de kleur van je muren. Als je van een minimalistisch interieur met lichte kleuren houdt, dan is het goed om de muren hier ook op aan te passen. Een witte of gebroken witte muur is dan bijvoorbeeld mooi.

Meubels van teak zoals een teak tafel zijn bovendien in lichtere kleuren te verkrijgen en kan je dus gemakkelijk in een minimalistisch interieur verwerken. Als je meer van een industrieel interieur houdt dan is bijvoorbeeld een donkere kleur muur zoals groen, grijs of zwart erg leuk. Het is dan ook leuk om voor meubels van teak te kiezen met een zwart frame. Teakhout in combinatie met zwart geeft vaak een wat ruwere uitstraling en past dus perfect in een industrieel interieur. Als je houdt van een zeer ruwe interieurstijl, dan is een bakstenen muur ook eventueel heel tof. Of je nu van modern, klassiek of industrieel houdt, teak past altijd!

Accessoires

Qua accessoires zijn er redelijk veel kleuren die goed samengaan met teakhout. Teak heeft een hele natuurlijke uitstraling en past dus ook goed bij warme kleuren. Voorbeelden van kleuren zijn okergeel, bordeaux en donkergroen. Zo is een groene plant in een mooie vaas leuk om te combineren met meubels van teakhout. Nepplanten zijn tegenwoordig ook in, zeker als je het combineert met natuurlijke materialen. Het is overigens wel belangrijk om naar het gehele interieur te kijken. Zo staat teak ook erg leuk met donkere of juist lichte kleuren. Een meubel van teak in combinatie met een zwart decorstuk kan een erg stoere uitstraling aan het interieur geven. Daarentegen kan een lichtere kleur teak gecombineerd met een witte vaas of een wit kleedje juist een rustige uitstraling aan het interieur geven.

Decoratie teak

Teak meubelen combineren met andere kleuren

Teak combineren met andere kleuren meubels? Bekijk dan eerst wat voor kleur de andere meubels in huis zijn. Donkere meubels gaan vaak goed samen met een donkere kleur hout. Sommige meubels van teak hebben ook een frame. De kleur van het frame moet ook passen bij de rest van de meubels. Heb je bijvoorbeeld veel zwarte meubels in huis dan is het leuk om hierbij teak meubelen uit te zoeken met een zwart frame. Op deze manier laat je dezelfde kleur vaker terugkomen in je interieur en lijkt het meer een geheel.

Meer inspiratie?

Wil je meer lezen over het verwerken van teak in jouw interieur? Lees dan bijvoorbeeld een van de onderstaande blogposts en doe inspiratie op!

Teakhout in je interieur: 5x inspiratie

Industriële woonkamer: creëer meer warmte met hout

Deel dit bericht