Zo bespaar je ruimte in jouw huis! 5x tips

teak tv meubel

Zo bespaar je ruimte in jouw huis! 5x tips

Het inrichten van een kleine woning kan soms een hele opgave zijn. Tegenwoordig is er een groot tekort op de woningmarkt en daarom gaan we steeds kleiner wonen. Maar ook als je groot woont kun je deze tips gebruiken om meer ruimte en rust te creëren in jouw woning.

1. Creëer een grotere leefomgeving

Vaak vergeten we om naar de mogelijkheden van de woonruimte zelf te kijken als we ergens geen plek meer voor kunnen vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de deuren en de trap. Zo kan het vervangen van een deur door een schuifdeur extra ruimte creëren.

De ruimte onder de trap wordt ook vaak vergeten. Dit is een ideale plek voor jassen en schoenen. Je kunt ook optisch een grotere ruimte creëren door alle woongedeeltes samen te voegen en te laten overlopen in elkaar.

2. Opbergkasten

Opbergkasten zijn je beste vriend als het gaat om ruimte besparen. Rondslingerende spullen zien er niet alleen slordig uit, maar zorgen er ook voor dat je minder ruimte tot je beschikking hebt. Als je nieuwe kasten gaat uitzoeken kun je het best een zo groot mogelijke en zo hoog mogelijke kast kiezen. Een aantal grote meubelstukken ogen namelijk veel rustiger in een kleine ruimte dan meerdere kleine meubelstukken. Kies bijvoorbeeld een teak kast, waar lekker veel spullen in kunnen.

Je kunt ook op zoek gaan naar multifunctionele meubelstukken. Het is namelijk erg handig om te investeren in een salontafel die tegelijkertijd als opbergruimte dient.

3. Investeer in een hoekbank

Een hoekbank is een echte ruimtewinner en biedt veel zitplekken. Bovendien zijn hoekbanken in alle formaten te verkrijgen en kunnen dus eenvoudig in een kleine ruimte geplaatst worden. Losse stoelen worden overbodig, dat scheelt weer! Daarnaast kan het dienen als ruimteverdeler in de woonkamer. Bijvoorbeeld tussen het eet- en het zitgedeelte.

4. Laat meubels op maat maken

Mocht het niet lukken om kasten en banken van het juiste formaat te vinden, dan is het een idee om je meubels op maat te laten maken. Je kunt dan zelf het materiaal en de afmetingen bepalen. Zo haal je het maximale uit de ruimte en heb je ook nog eens een uniek meubelstuk! Maatwerk meubels geven je de mogelijkheid om de ruimte vanaf de grond tot aan het plafond te gebruiken.

5. Gebruik de muur

In een kleine ruimte moet je alle plekken zo nuttig mogelijk gebruiken, wees dus creatief met de muren. Kies bijvoorbeeld een muurbeugel om de tv aan op te hangen of ga voor een kleine teak TV meubel, zodat je deze nog als opbergruimte kunt gebruiken. Daarnaast kun je planken en nissen in de muur plaatsen, waardoor je meer ruimte creëert om spullen te plaatsen en op te bergen. Hier kun je ook eventueel wat accessoires neerzetten om je woning wat meer sfeer te geven.

Op zoek naar meer inspiratie om jouw woning in te richten? Lees dan meer van onze blogs.

Wooninspiratie voor een kleine ruimte

3 tips voor een duurzaam interieur

Deel dit bericht