Tips bij het inrichten van een kleine tuin

teak tuintafel

Tips bij het inrichten van een kleine tuin

Heb je een kleine tuin of een klein balkon en wil je jouw tuin of balkon op een leuke manier aankleden? Lees dan snel verder en kom erachter hoe je jouw kleine tuin op de beste manier inricht.

1. Gebruik je ruimte optimaal

Als je een kleine tuin of een klein balkon hebt, moet je zo optimaal mogelijk omgaan met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Ga bijvoorbeeld voor meubels die tegelijkertijd opslagruimte hebben voor eventuele tuinkussens, dekentjes, glazen et cetera. Het is daarnaast verstandig om van tevoren te kijken waar de zon op komt en in welke delen van de tuin de meeste zon is. Hier kun je de indeling van jouw tuin weer verder op aanpassen.

Er zijn ook wat trucjes die je kunt gebruiken als je wilt dat jouw tuin er ruimtelijker uit komt te zien. Kies bijvoorbeeld voor verschillende texturen en vermijd zo veel mogelijk rechte lijnen. Ga bijvoorbeeld voor koloniale meubelen en laat een klein grasveldje aanleggen en/of ga voor een ander materiaal tegels. Zo lijkt jouw tuin optisch groter!

2. Meubels op maat

Tuurlijk wil je ook leuke meubels in je tuin hebben staan, maar in een kleine ruimte heb je vaak maar weinig keuze. Als je jouw gewenste teak tuintafel niet in de juiste afmeting kunt vinden, kun je ze altijd nog op maat laten maken. Je meubels op maat laten maken geeft je namelijk veel meer mogelijkheden en is in sommige situaties een fijne uitweg. Je krijgt bovendien een unieke tuinmeubel die aan al jouw wensen voldoet!

3. Verticaal tuinieren

Verticaal tuinieren is niet alleen erg praktisch als je een kleine tuin hebt, het is ook nog eens erg hip! De laatste jaren zijn er daarom enorm veel mogelijkheden bijgekomen. Denk aan klimplanten, muurmanden, verticale plantenbakken en bloementorens.

Zoals al eerder in dit blog genoemd werd, is het leuk om verschillende texturen aan te brengen. Dit kun je dus ook erg leuk doen door middel van verticaal tuinieren. Bovendien maak je jouw tuin of balkon een stuk gezelliger als je er wat kleurrijke bloemen aan toevoegt.

Mocht je geen groene vingers hebben, kun je ook altijd voor wat nepplanten gaan. Deze kun je op tafel zetten of aan de muur hangen. Weinig onderhoud en toch meer kleur in je tuin!

4. Accessoires

In een kleine tuin wil je natuurlijk ook sfeer creëren. Dit doe je door verschillende accessoires in je tuin te plaatsen, zoals mooie sfeerverlichting, gezellige kussens en knusse dekentjes. Belangrijk hierbij is om accessoires te kiezen in dezelfde stijl. Wil je bijvoorbeeld een stoere, industriële tuin? Dan zijn metalen accessoires erg gaaf en in een vrolijke tuin zijn bijvoorbeeld juist kleurrijke accessoires leuk.
Meer inspiratie?
Wil je meer wooninspiratie opdoen? Lees dan eens een van onze onderstaande blogs:

Wooninspiratie voor een kleine ruimte

3 tips voor een duurzaam interieur

 

Deel dit bericht