3 tips om de lente in huis te halen

lente trends 2021 teak

3 tips om de lente in huis te halen

Het voorjaar zit er alweer bijna aan te komen! Dat betekent mooier weer, bloemen die weer gaan groeien en ook voorjaarskriebels. Heb jij ook zin om je interieur weer helemaal op te fleuren? Wij laten de laatste voorjaarstrends zien en geven je tips om jouw huis een vrolijke inrichting te geven met de nieuwste lente kleuren.

1. Vrolijke kleuren

Na een koude winter, waarin vooral donkere kleuren centraal stonden, gaan we in de lente weer wat meer kleur zien. Vooral zonnige en pastelachtige tinten zijn deze lente erg populair. Mocht je op een eenvoudige manier deze kleuren in je huis willen verwerken, dan kan je bijvoorbeeld denken aan een vrolijk gekleurde vaas of een paar decoratieve kussens. Op deze manier hoef je niet je hele interieur om te gooien, maar verander je wel gelijk de sfeer van je woning. Wil je het wat grootser aanpakken? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een muur in een pastelachtige of in een zonnige kleur te schilderen.

2. Haal wat groen in huis

Naast vrolijke kleuren zijn ook natuurlijke tinten erg mooi deze lente. Denk aan natuurlijke materialen zoals teakhout, bamboe en touw. Teak meubelen hebben vaak een rustige uitstraling en zijn dus eenvoudig te combineren. Daarnaast is groen ook helemaal in. Groene planten geven jouw interieur deze lente weer een frisse en vrolijk uitstraling. Ben je geen held in het onderhouden van planten? Geen zorgen, kunstplanten zien er tegenwoordig erg realistisch uit en zijn dus een leuke onderhoudsvrije optie voor een groen interieur.

Lente wooninspiratie teak lente inspiratie teak hout

3. Vermijd een druk interieur

In het voorjaar staat eenvoud centraal. Een minimalistische stijl met een aantal mooie decorstukken passen goed bij deze trend. Combineer vooral lichtere kleuren met elkaar om toch een warm gevoel te creëren. Wissel ook met texturen, bijvoorbeeld een leuk vloerkleed of een kleed op de bank. Daarnaast kan een lichte kleur hout niet ontbreken. Een teak tafel zorgt voor meer balans en geeft het interieur nog wat meer warmte. Vind je het nog iets te minimalistisch? Voeg dan decoratie toe met een zwart frame, dit maakt het net wat stoerder.

Nog meer woonideeën?

Na het lezen van dit blogartikel hebben we je hopelijk genoeg ideeën gegeven om jouw huis weer op te fleuren en in te richten volgens de nieuwste lente woontrends. Ben je er nog niet uit en wil je toch nog meer inspiratie opdoen? Lees dan gerust eens een van de onderstaande blogartikelen:

De nieuwste woontrends van 2021

Wooninspiratie voor een kleine ruimte

Welke tuinmeubelen passen het best bij jou?

Deel dit bericht