Hier moet je aan denken bij de aankoop van een dressoir!

teak dressoir

Hier moet je aan denken bij de aankoop van een dressoir!

Een dressoir is ideaal als je op zoek bent naar een meubel waarin je al je spullen kwijt kunt. Bovendien kun je op dressoirs vaak meerdere decoratiestukken zetten om je interieur verder op te leuken. Maar hoe zoek je nou een dressoir uit die echt bij je past? Dat lees je in dit artikel!

Waar komt je dressoir?

Bedenk eerst waar je het dressoir wilt plaatsen: in de slaapkamer, hal of woonkamer. Vroeger was het alleen gebruikelijk om een dressoir in een van deze ruimtes te plaatsen, tegenwoordig maakt dit niet meer uit en kun je overal wel een dressoir kwijt. Zelfs in de meest kleine ruimtes is er plek voor een dressoir. Als de standaard afmetingen niet in jouw woning passen is het namelijk altijd mogelijk om je meubels op maat te laten maken. Zo weet je zeker dat de meubels aan al jouw wensen voldoen!

Welk materiaal dressoir kies je?

Vervolgens ga je bekijken welk materiaal dressoir het best in jouw woning past. Kijk hierbij goed naar de stijl van de kamer waar je het dressoir zou willen plaatsen. Over het algemeen zijn de meeste dressoirs gemaakt van hout. Dit komt omdat hout vaak het makkelijkst in het interieur opgenomen kan worden. Maar hoogglanslak zien we ook steeds vaker in moderne interieurs.

teakhout dressoirteakhout

In een landelijk en industrieel interieur komen hout en/ of metaal juist vaker terug. Hierbij wordt er meestal gebruik gemaakt van verschillende soorten hout, waaronder eikenhout, teakhout en notenhout. Teakhout is over het algemeen van erg goede kwaliteit en is bovendien erg duurzaam. Een teak dressoir gaat dus gegarandeerd lang mee en je hebt er extra lang plezier van: het is niet kapot te krijgen! Ga je vervolgens voor lades, deurtjes of een combinatie? Houd natuurlijk wel rekening met de stijl van jouw interieur, zodat alles mooi op elkaar aansluit!

Decoratie

Als je een dressoir hebt gevonden die aan al je wensen voldoet, is het tijd om te beginnen met decoreren. Ga je voor een functionele decoratie zoals een tafellamp of ga je voor een gezellige vaas met bloemen? Of juist een combi ervan? Het is erg leuk om hierin af te wisselen.

Kies bijvoorbeeld een paar leuke fotolijstjes uit om neer te zetten met daarin afbeeldingen van jouw dierbaren. Op deze manier maak je deze ruimte in jouw woning een stuk persoonlijker, maar ook sfeervoller. Ga dus vooral voor decoratiestukken die echt bij jou passen.

Wil je meer inspiratie opdoen?

Meer weten over de nieuwste trends en wil je ook graag tips krijgen om jouw interieur nieuw leven in te blazen? Lees dan eens een van onze volgende artikelen:

De nieuwste woontrends van 2021

Welke tuinmeubelen passen het best bij jou?

 

Deel dit bericht