Welke tuinmeubelen passen het best bij jou?

teak tuinmeubelen

Welke tuinmeubelen passen het best bij jou?

Ga je verhuizen of zijn je tuinmeubelen aan vervanging toe? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen.Teak en Wood geeft je graag advies!

Wat is de beschikbare ruimte?

Hoe groot is je tuin en welke afmetingen heeft het terras? Heb je een dakterras of een balkon? Meet dan ook de beschikbare ruimte. Houd er rekening mee dat je minimaal 80 cm ruimte nodig hebt om je stoel naar achter te kunnen schuiven. Daar komt de breedte van de tafel nog bij inclusief de 80 cm voor de stoel aan de andere kant van de tafel.

Daarnaast moet je ook nadenken hoe je de tuinmeubelen in de beschikbare ruimte neer wilt zetten, afhankelijk daarvan weet je wat mogelijk is.

Voor welk materiaal kies je?

Voor tuinmeubelen is er een ruime keuze in materiaalsoorten. Ga je voor aluminium, RVS of voor teak tuinmeubelen?

Teak is op dit moment niet voor niets een populaire houtsoort. Het materiaal heeft namelijk 3 belangrijke voordelen:

  1. Teakhout is duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig
  2. Teakhout is robuust (en niet kapot te krijgen)
  3. Teak tuinmeubelen zijn erg sfeervol

Kies voor iets wat bij jou en jouw stijl past!

Kies voor kwaliteit

Een tuinmeubel is een investering die je doet voor de langere termijn. Kies daarom altijd voor kwaliteit boven kwantiteit! Het is vaak verleidelijk om een zo goedkoop mogelijk tuinmeubel aan te schaffen, maar het is de vraag hoeveel zomers deze meegaat. Duurzaamheid en goede kwaliteit gaan hand in hand.

Kom altijd proefzitten!

Je eigen lengte kan bijvoorbeeld erg bepalend zijn hoe lekker jij een tuinstoel vindt zitten. Kom daarom altijd proefzitten zodat je altijd voor een meubel kiest dat je lekker vindt zitten. Bestaat je gezinssamenstelling bijvoorbeeld uit iemand met lange benen en iemand met kortere benen? Dan is het een leuke uitdaging om een gepaste set te vinden. Kom dus altijd testen voor het maken van een weloverwogen keuze. Bij Teak en Wood ben je altijd welkom!

Gezien de huidige situatie m.b.t. het Coronavirus (COVID-19) bieden we je private shopping aan. Zo kun je ongestoord en in een geheel veilige omgeving je tuinmeubelen voor aankomende zomer uitproberen. Je kunt ook gewoon tijdens de reguliere openingstijden langskomen. In onze showroom is gelukkig voldoende ruimte om de regels te kunnen handhaven.

Wil je komen private shoppen? Dan vragen we je om van tevoren een afspraak te maken. Dit kun je doen door te bellen naar 076 – 5987220 of 06 – 20192415 of door te mailen naar info@teakenwood.nl.

Op zoek naar meer inspiratie voor de tuin? Lees dan meer van onze blogs.

Deze 5 items zijn onmisbaar in jouw tuin deze zomer!

Tuinmeubelen: 3x zomers genieten met modern teak meubilair

Zo maak je je tuin zomerklaar

Deel dit bericht