Onderhoud

Onderhoud teak meubels

Wil je meer weten over het onderhoud van je teak meubels? Lees dan de blogs van Teak en Wood. We vertellen je over het onderhoud van de meubelen en bieden we je handige schoonmaaktips. En we houden je op de hoogte van de laatste trends!

Teak tafel behandelen

Teak tafel behandelen

Als je een teakhouten tafel hebt gekocht zul je eerst een keuze moeten maken. Ga je de teak tafel behandelen of niet? Zoals we in een eerdere blog al vertelden is het behandelen van teak meubelen niet nodig, maar het kan wel! Zeker voor een eettafel kan behandelen een goede keuze zijn om vlekken te voorkomen. Met eten of drinken wordt namelijk wel eens geknoeid, zeker als je kinderen hebt.Wil je je teak tafel behandelen? In deze blog vertellen we je alles over de mogelijkheden.(meer…)
Teakhout verven

Meubels van teakhout verven: kan dat?

Meubels van teakhout verven is net weer even iets anders dan andere houten meubels een kleurtje geven. Teak is namelijk van nature een vettige houtsoort. Als het hout ook nog eens goed is onderhouden met olie kan het heel lastig zijn om hier een verflaag op aan te brengen. Onbehandeld teakhout dat een beetje oud is, is het makkelijkst te verven. Hoe je dat het beste kunt doen lees je in deze blog.(meer…)
Teak meubels behandelen

Teak meubelen behandelen

Veel mensen vragen zich af of het nodig is om hun teak meubelen te behandelen. Het is niet nodig, maar het kan wel! Lees verder om te ontdekken of je teak meubelen behandelen wel of geen goede optie voor jou is en waarmee je de meubels dan het beste kunt behandelen. (meer…)
Teak tuinmeubelen

Onderhoud teak tuinmeubelen

Het is lente, tijd voor het onderhoud van je teak tuinmeubelen! Nu het zonnetje af en toe weer tevoorschijn komt is het tijd om je teak tuinmeubels weer uit de schuur te halen. De perfecte tijd om je teakhouten tuinmeubelen van een onderhoudsbeurtje te voorzien, zodat ze er weer de hele zomer tegenaan kunnen. Lees verder om te ontdekken hoe je je houten tuinmeubelen onderhoudt!(meer…)
Teakhout lichter maken

Teakhout lichter maken

Teakhout lichter maken, kan dat? Dat kan zeker en in deze blog leggen we je uit hoe je dat aan kunt pakken. Teakhout lichter maken is een uitkomst als die ene teakhouten tafel niet bij je nieuwe interieur past door de donkere kleur. Of misschien ben je een beetje uitgekeken op dat ene kastje en wil je deze nieuw leven inblazen. Weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je te werk moet gaan.(meer…)
groene aanslag verwijderen

Groene aanslag verwijderen van teakhout

Groene aanslag verwijderen van teakhout is een klusje dat je gemakkelijk zelf kunt doen. Omdat teakhout prachtig staat in de tuin zie je ook dit seizoen weer veel teakhouten tuinmeubelen. Na verloop van tijd kan het voorkomen dat er groene aanslag ontstaat op het hout, zeker als het vochtig weer is geweest. Gelukkig is de aanslag die wordt veroorzaakt door mossen en algen gemakkelijk te verwijderen! In deze blog lees je hoe je dit het beste kunt doen.(meer…)
Teak meubelen onderhoud

Onderhoud teakhouten meubelen

Teakhouten meubelen zijn volledig gemaakt van een massief natuurproduct waardoor ze onderhoud nodig kunnen hebben. Het hout van de kast, stoelen of tafel kan per product verschillen van kleur, nerf en structuur. Dat is ook de reden dat teakhouten meubelen na een tijd haarscheurtjes of barstjes kunnen krijgen. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen of op te lossen.(meer…)