Een bartafel in je interieur? 3x tips

Teakhouten bartafel

Een bartafel in je interieur? 3x tips

Bartafels zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Maar welke bartafel past er bij jou? In dit blogartikel geven we je tips om een bartafel te vinden die bij jou past!

Een bartafel is een multifunctioneel meubelstuk dat op meerdere manieren ingezet kan worden in jouw interieur. Een bartafel kan bijvoorbeeld als eettafel gebruikt worden, maar het is ook de ideale plek om met vrienden te borrelen. Daarnaast kan het een echte ‘eyecatcher’ in het interieur zijn. Er zijn echter een paar dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van een bartafel.

Welke stijl?

Allereerst moet je gaan bepalen welk materiaal tafel je wilt. Dit kun je doen aan de hand van de stijl van de rest van de woning. Bij een industrieel interieur kan een bartafel van hout erg gaaf zijn. Een teakhouten tafel is dan vaak het mooist, omdat teakhout net wat ruwer is en daardoor een stoere sfeer geeft. Bovendien is een teakhouten bartafel erg duurzaam en gaat daarom heel lang mee. Maar ook in andere interieurstijlen blijkt een houten tafelblad veruit het populairst te zijn. Met een houten bartafel zit je dus altijd goed. Wil je iets anders dan hout? Een kunstoffen bartafel is dan ook een leuke optie.

Bepaal de plaats van de bartafel

Vaak wordt er voor gekozen om een bartafel in de buurt van de keuken te plaatsen. De reden hiervoor is dat de woonkamer en keuken op die manier meer met elkaar verbonden zijn. Ook is het een erg praktische plek om een bartafel neer te zetten. Maar er zijn nog genoeg andere mogelijkheden waar je een bartafel zou kunnen plaatsen. Het belangrijkst is dat de plek past bij jouw stijl en er genoeg ruimte voor een bartafel beschikbaar is.

De afmetingen van de bartafel bepalen

Ten slotte kunnen de afmetingen van de bartafel bepaald worden. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met het aantal mensen die aan de tafel zouden moeten kunnen. Daarnaast is de grootte van de woning en de keuken een belangrijke factor die meegenomen moet worden. Als je dit gedaan hebt dan kan de hoogte van de bartafel vervolgens bepaald gaan worden. Dit doe je op basis van de hoogte van de barkrukken. Er zou op zijn minst 25 centimeter tussen de onderkant van het tafelblad en het zitvlak van de barkruk moeten zitten. Kan je geen bartafel vinden die aan al deze eisen voldoet? Dan is het nog een mogelijkheid om je meubels op maat te laten maken! Zo weet je dat jouw meubels aan al jouw wensen voldoen.

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw interieur? Lees dan eens een van deze blogs:

De nieuwste woontrends van 2021

Welke bank past het best in jouw interieur?

Deel dit bericht