Richt je woning sfeervol in voor de winter

Richt je woning sfeervol in voor de winter

In de winter brengen we meer tijd door in huis. Buiten is het nat en koud en het is veel minder lang licht buiten. Steek je interieur in een nieuw jasje om de winter goed door te komen! Maak je woonkamer weer knus en gezellig. Wij geven alvast wat inspiratie.

Vloerkleed

Als je geen vloerverwarming hebt, kan de vloer in de winter wat koud aanvoelen. Met vloerverwarming heb je geen last van koude voeten, maar zelfs dan is een kleed echt een toevoeging! Met een vloerkleed haal je meer warmte en sfeer in de woonkamer. Er zijn veel verschillende soorten vloerkleden. Houd jij van zacht en warm? Ga dan voor een hoogpolig kleed. De kinderen kunnen er ook lekker op spelen. Ben je bang voor viezigheid? Koop een paar lekkere warme sloffen. Zo blijft het vloerkleed schoon en fris.

Decoratie

Decoreer je woning voor de winter. Accessoires zoals kussentjes, dekens en andere soorten textiel zijn ideaal om een ruimte ieder seizoen te transformeren. In de winter gaat er niets boven warme kleedjes en zachte kussens.

Hout

Is het te koud om de deur uit te gaan in de winter? Haal dan de natuur naar binnen. Hout straalt warmte uit. Niet alleen op de vloer maar ook als meubelstuk. Ga je voor een grote eettafel van teakhout? Heerlijk om samen met de hele familie de lange winteravonden aan door te brengen. Lees hier meer over het creëren van meer warmte in je interieur met hout.

Verlichting

In de winter is het gezellig om overal in huis kaarsjes neer te zetten. Zeker op donkere avonden geeft dit een heel sfeervol effect.

Fluweel

Fluweel straalt luxe en warmte uit en is lekker zacht. Ga voor een fluwelen bank, stoel of koop fluwelen kussenslopen. Een kussensloop kun je makkelijk ieder jaar voordat de winter begint weer uit de kast halen. Daarnaast is het ook leuk om dit het hele jaar door te laten liggen.

Kleur op de muur

Het toevoegen van een extra kussen aan je interieur doe je sneller dan het verven van je muur. Als je je interieur graag af en toe verandert, dan is het verven van een muur wel leuk voor de uitstraling van je woonkamer. Een warme kleur op de muur geeft een gezellige uitstraling. Kies voor donkere kleuren, zoals diep donkerblauw of donkergroen.

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan meer van onze blogs.

Creëer meer warmte met hout  Woonkamer inrichten volgens de woontrends van 2019

Deel dit bericht