3 tips voor een landelijke woonkamer

Landelijke woonkamer

3 tips voor een landelijke woonkamer

Vandaag geven we je 3 tips voor een landelijke woonkamer! Want teak meubels en een landelijk interieur zijn de perfecte combinatie. En wie is er nou geen fan van deze warme en gezellig interieurstijl? Lees verder om te ontdekken wat er niet in jouw landelijke woonkamer mag ontbreken!

Tip 1: Landelijk kleurenpalet

De basis van een landelijk interieur is het kleurenpalet. Over het algemeen kun je twee kanten op met een landelijke woonkamer, de koele kant en de warme kant. Een koele landelijke woonkamer bevat veel grijstinten en is net een beetje stoerder en donkerder dan een warme landelijke woonkamer. Een warme landelijke woonkamer is licht en luchtig met veel wit en lichte bruintinten. Als accentkleur kan er gekozen worden voor (licht) blauw, roze of zelfs geel.

De basis van een landelijke woonkamer is vaak vrij neutraal. Neutrale kleuren op de muren en een een neutrale muur. Ook de meubels hebben vaak rustige kleuren. Kies voor het kleurenpalet waarvoor je wil gaan (koel of warm) en kies daarbij (als je wil) een accentkleur uit. De accentkleur kun je dan weer verwerken in accessoires zoals kussentjes, lijstjes en vazen.

Tip 2: Natuurlijke materialen en accessoires

Natuurlijke materialen passen perfect bij een landelijk interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten vloer en houten meubels. Maar je kunt natuurlijke materialen ook heel goed terug laten komen in de accessoires. Denk bijvoorbeeld eens aan betonnen kruiken en lampenvoeten, glazen vazen en kaarsenhoudertjes en kandelaren van hout. Ook items uit de natuur zelf kunnen prima als accessoires gebruikt worden. Denk aan mooie takken, gedroogde bloemen, dennenappels of een gave hertenschedel.

Tip 3: Stoere teak meubels

Stoere teak meubels mogen natuurlijk niet ontbreken uit een landelijke woonkamer. De stoere en geleefde uitstraling van het (gerecyclede) hout past perfect bij de meer ingetogen landelijke stijl. Een stoere en robuuste eetkamertafel mag bijvoorbeeld echt niet ontbreken! Maar dat is niet het enige meubel dat goed in een landelijke woonkamer past. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een boekenkast, winkelkast, dressoir, salontafel of tv meubel van teak!

 

Deel dit bericht