Woonkamer inrichten anno 2018

Woonkamer inrichten

Woonkamer inrichten anno 2018

Ga je verhuizen of is je woonkamer gewoon aan een nieuwe inrichting toe? Pak het dan gelijk goed aan en richt je woonkamer in volgens de laatste trends. Het leuke van de woontrends van 2018? Deze zijn tijdloos of heel makkelijk aan te passen. En dit jaar mag je ook weer volop verschillende stijlen combineren. Met de volgende trends kan je woonkamer inrichting dus nog een tijd lang mee!

Houten meubels

Houten meubels blijven al jaren erg populair in de woonkamer inrichting. Dit komt onder andere door de natuurlijke en authentieke uitstraling. Houten meubels passen daarnaast ook perfect in een duurzaam interieur. Ga je bijvoorbeeld voor sterke meubels van massief teakhout, dan weet je dat deze nog jaren meegaan. Veel langer zelfs dan soortgelijke meubels van andere materialen.

Gebruik donkere houten meubels in je woonkamer inrichting voor een warme sfeer of juist licht hout voor een frisse uitstraling. Teakhouten meubels zijn ook nog eens erg gemakkelijk in onderhoud, zeker in vergelijking met andere materialen. En ben je er na een tijd een beetje op uitgekeken? Dan kun je een meubelstuk van teakhout eenvoudig lichter maken!

Meer over het onderhoud van teak:
Onderhoud teak meubels

Nog meer groen

Ook de ecologische trend is in 2018 nog steeds geliefd. Richt je woonkamer in met lekker veel planten en groen. Je kunt de planten natuurlijk in potten op de grond, kast of tafel zetten, maar je kunt er ook zo creatief mee zijn als je wilt. Hang bijvoorbeeld potjes met planten aan de muur of verwerk een leuke plant in een lamp boven de tafel. Heerlijk om na je werk thuis te komen in een woonkamer vol met groen!

Woonkamer inrichten met fluweel

Wil je je woonkamer warm en stijlvol inrichten? Kies dan voor fluweel. Het materiaal zorgt voor een diepe kleur, mooie reflectie en is ook nog eens heerlijk zacht. Fluweel is prachtig als bekleding voor een bank maar je kunt je woonkamer ook aankleden met fluwelen kussentjes of een poef.

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan meer van onze blogs:
Woontrends

Deel dit bericht