Koloniale meubelen iets voor jou?

Koloniale meubelen

Koloniale meubelen iets voor jou?

Wist je dat koloniale meubels meubelen van teak zijn? Vroeger waren deze donkere meubelstukken al in trek en werd het hout uit Zuidoost Azië naar Nederland verscheept. Koloniaal teak is oorspronkelijk donker van kleur en de meubelen hebben vaak een imposante uitstraling. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor lichte varianten.

Zijn koloniale meubelen iets voor jou? Kom erachter in deze blog.

Koloniale meubelen van nu

Koloniale meubelen blijven populair. Wel zien we dat er steeds meer vraag is naar lichte, in plaats van donkere, meubels. Ook zien we bijna geen complete koloniale inrichtingen meer. Je kunt de meubels prima combineren met andere stijlen, en dat wordt dan ook vaak gedaan. Denk bijvoorbeeld aan koloniale meubelen met een bohemien, klassieke of landelijke inrichting.

Gegarandeerd uniek

Kies je voor koloniale meubelen? Dan ga je gegarandeerd voor uniek! Doordat de meubels met de hand worden gemaakt van gerecycled teakhout is geen enkel exemplaar hetzelfde. Daarnaast zorg je helemaal voor je eigen stijl door koloniaal te combineren met andere woonstijlen.

Typische meubelstukken

Er zijn een aantal typische koloniale meubelstukken die niet mogen missen in een koloniaal interieur. Je kunt natuurlijk ook een van deze meubelstukken uitkiezen om net dat koloniale tintje binnen te halen. Voor welke van deze meubels ga jij?

  • Bureau of secretaire: onmisbaar in de woon- of studeerkamer. Kleed een koloniaal bureau aan met een klassieke bureaulamp en leren bureau accessoires om het geheel af te maken.
  • Handige salonkist: een salonkist is niet alleen handig als salontafel, maar is ook meteen een extra zitplek. Daarnaast heb je meer opbergruimte door de vele lades.
  • Koloniale buffetkast: teakhouten buffetkasten hebben met hun lades, randjes en grepen bijna altijd een koloniale uitstraling. Een geweldige blikvanger voor in de woonkamer!

Styling van de meubels

Om ervoor te zorgen dat je koloniale meubelen extra goed tot hun recht komen kun je tropische planten in de kamer neerzetten. Daarnaast passen kussens met aardse tinten of exotische prints ook goed bij de stijl. Woonaccessoires van bamboe of rotan brengen een avontuurlijke uitstraling naar boven. Als laatste kun je koloniale meubelen goed tot hun recht laten komen met mooie bronzen schalen of klassieke woonaccessoires zoals een barglobe.

Op zoek naar koloniale meubelen? Neem eens een kijkje in onze online collectie of kom langs in de showroom!

Direct naar:
Koloniale bureaus Salontafels Koloniale buffetkasten

Deel dit bericht