Woonkamer inrichten volgens de woontrends van 2019

Woontrends 2019

Woonkamer inrichten volgens de woontrends van 2019

Is je interieur aan verandering toe? Richt je woonkamer in volgens de woontrends van 2019. Wat kunnen we verwachten en wat zijn de woontrends die blijven? We verklappen alvast: je kunt uitpakken en volop combineren met verschillende stijlen. Richt je woonkamer in volgens de laatste trends zodat je woonkamer inrichting nog lange tijd mee kan gaan.

Duurzame houten meubels

Duurzaamheid blijft belangrijk in ons interieur. We leven steeds duurzamer en dat zien we terug in ons energieverbruik. Houten meubels passen perfect in een duurzaam interieur. Massieve meubels van teakhout gaan jaren mee. Houten meubels blijven daarnaast al jaren populair!

Kies voor welke uitstraling je gaat. Wil je een warme sfeer creëren? Ga dan voor donkere houten meubels. Wil je een frisse uitstraling? Ga dan voor licht houten meubels. Zo is er voor ieder wat wils.

Woontrends van 2019

Woontrends 2019 Teak en Wood

 

 

 

 

 

Ga voor tegenpolen

De laatste jaren zagen we vooral minimalistische woontrends. In 2018 kwam er al iets meer kleur in het interieur. Dit kwam door de trend ‘color blocking’. Door tegenpolen in het interieur te creëren versterk je je interieur. Het is het mooist om te kiezen voor kleuren die het tegenovergestelde zijn van elkaar. Het mag ook best een beetje ‘vloeken’. Ga hier zo ver in als je zelf wilt.

Kies voor muurbekleding

Dit is ook een trend die we in 2019 gaan zien. Wees creatief en bekleed de hele muur. Ga voor een print die je leuk vindt. Er zijn een heleboel verschillende soorten behang. Vind je behang met een print erop te druk? Bekleed de hele wand met leer, dat is ook erg leuk. Dit past ook heel goed binnen een industrieel interieur.

We blijven veel groen zien

De ecologische trend zien we al langere tijd terug in onze woningen. Deze trend blijven we zien in 2019. Zet je woonkamer, slaapkamer en zelfs je badkamer vol met groen. Met planten creëer je rust in huis. Heerlijk toch om na een drukke dag thuis te komen? Het is ook erg leuk om potten om te hangen met een leuke plantenhanger.

Velvet

Kies voor velvet! Deze trend zien we helemaal terug in 2019. Denk aan velvet stoelen, banken en kussenslopen. Fluweel is een warme zachte stof gemaakt van diepe kleuren. Daarnaast is het ook lekker zacht.

Kleur van het jaar

De Flexa kleur van het jaar 2019 is Spiced Honey. Deze warme amberkleurige tint is gekozen om een sfeer van positiviteit en optimisme te brengen – een verlangen om ‘het licht binnen te laten’. Dus pak een kwast en verf je muur in deze prachtige kleur.

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan meer van onze blogs.

woonkamer inrichten anno 2018  3 tips voor een duurzaam interieur

Deel dit bericht