Teak meubelen behandelen

Teak meubels behandelen

Teak meubelen behandelen

Veel mensen vragen zich af of het nodig is om hun teak meubelen te behandelen. Het is niet nodig, maar het kan wel! Lees verder om te ontdekken of je teak meubelen behandelen wel of geen goede optie voor jou is en waarmee je de meubels dan het beste kunt behandelen.

Teak meubelen behandelen of niet?

Teak meubelen behandelen of niet is een keuze. Je kunt hier bijvoorbeeld voor kiezen omdat je de meubels wilt beschermen voor vlekken of beschadigen. Maar eigenlijk is je teak meubelen behandelen helemaal niet nodig! Teak is namelijk een ontzettend stevige en vettige houtsoort waardoor het niet snel beschadigt en ook vlekken makkelijk te verwijderen zijn.

Met een licht vochtige doek of een speciale spons voor teak en een beetje groene zeep verwijder je gemakkelijk vlekken van je meubels. Wanneer je je meubels regelmatig afneemt met een beetje groene zeep vormt er vanzelf een beschermlaagje door de vettige aard van groene zeep. Hardnekkige vlekken kunt je voorzichtig met de nerf mee weg schuren met fijn schuurpapier.

Waarmee teak meubels behandelen?

Wil je toch je teak meubelen behandelen? Dit kun je doen met een teakfinisher die je bij ons kunt bestellen. De teakfinisher is kleurloos en makkelijk aan te brengen met een doek. De finisher verkleurt de meubels niet, waardoor ze hun karakteristieke uitstraling behouden. Om je meubels optimaal te beschermen breng je de finisher 3 á 4 keer per jaar aan. Teakfinisher biedt een lichte bescherming tegen vlekken en vocht.

Wil je een zwaardere bescherming dan kun je de teak meubels behandelen met Woodcare. Dit geeft een betere bescherming dan teakfinish, maar zorgt ook voor een lichte verkleuring van de meubels en een zijdeglans afwerking. Wel zorgt Woodcare voor een betere bescherming tegen vlekken.

Wil je helemaal risicovrij zijn? Dan kun je er voor kiezen om een matte lak te gebruiken. Ook hiermee gaat er iets van de natuurlijke uitstraling van het hout verloren, maar je bent wel optimaal beschermd tegen vlekken en vocht. De lak zorgt ervoor dat je teakmeubels iets grijzer en matter worden.

Teak tuinmeubels behandelen

Ook bij teak tuinmeubels sta je voor de keuze: behandelen of niet? Hier geldt hetzelfde, je hoeft ze niet te behandelen maar het kan wel! Wanneer je wil dat je tuinmeubels die karakteristieke zilvergrijze afwerking krijgen die je vaak bij teakhouten tuinmeubelen ziet dan kun je de meubels natuurlijk laten verweren. Je hoeft de tuinmeubels dan niet te behandelen. Hoe dan ook, zorg dragen voor het onderhoud van je teak tuinmeubelen is altijd een aanrader!

Wil je juist dat je teak tuinmeubels hun mooie goudbruine kleur behouden? Behandel je tuinmeubels dan met teakolie. Om de kleur zo optimaal mogelijk te houden breng je tenminste 2 keer per jaar de teakolie aan. Teakolie beschermt je tuinmeubels tevens van de invloeden van buitenaf, waardoor ze minder snel last krijgen van groene aanslag. Heb je hier toch last van? Groene aanslag verwijderen van teakhout is gelukkig zo gedaan!

Teak meubelen behandelen kan dus wel, maar hoeft zeker niet! Voor welke keuze ga jij?

Deel dit bericht