Woontrend: een botanisch interieur

Botanisch interieur

Woontrend: een botanisch interieur

Deze woontrend is je vast al wel eens opgevallen de afgelopen tijd, het botanische interieur is namelijk super hip! In iedere woonwinkel vind je wel accessoires die bij deze woontrend passen. Wist je dat teakmeubels perfect in een botanisch interieur passen? Wij vertellen je hoe het botanische interieur in jouw woning toepast!

De basis van een botanisch interieur

De basis van een botanisch interieur is vaak licht en neutraal met veel natuurlijke materialen. Denk aan een houten vloer en witte muren. Wil je een beetje meer kleur? Dan is groen the way to go! Groen is dé kleur die je in 2017 overal terug ziet komen. Van licht en zacht groen tot heel diep donkergroen. Maar ook felgroen doet mee in 2017. Kleureninstituut heeft de kleur greenery, een felle geelgroene tint, namelijk uitgeroepen tot kleur van het jaar. Houd je het liever een beetje neutraler? Verwerk dan kleuren zoals grijs, taupe of beige in de basis van je interieur.

Teakmeubels in een botanisch interieur

Teakmeubels passen perfect in een botanisch interieur. Een botanisch interieur is namelijk stoer en een tikkeltje ruig. Stoere en natuurlijke teakmeubels sluiten hier perfect bij aan. Herkenbaar aan het botanisch interieur zijn gezellige hoekjes met groepjes van planten. Een stoer teak dressoir is hier de perfecte basis voor. Ook een mooie stoere eettafel mag niet ontbreken uit een botanisch interieur.

Botanisch interieur

Accessoires en planten

De botanische woontrend is gemakkelijk toe te passen in ieder interieur. Zonder verven, verbouwen of nieuwe meubels pas je deze trend al toe in jouw woning. Hoe dan? Heel simpel: met accessoires en planten. Ga voor groene accessoires zoals groene kussens op de bank, vazen en kruiken van groen glas en zoek prints of posters met illustraties van planten en bladeren.

Vervolgens is het de truc om heel veel verschillende soorten planten neer te zetten. Ga voor leuke potten van aardewerk, beton of een ander natuurlijk materiaal. Cactussen zijn stoer, makkelijk te onderhouden en komen in allerlei soorten en maten. Een grote plant met tropische bladeren mag ook niet ontbreken in een botanisch interieur. De volgende planten passen perfect in iedere woonkamer:

  • Pauwenplant (calathea)
  • Goudpalm (areca)
  • Gatenplant (philodendron monstera)
  • Drakenbloedboom (dracaena)
  • Olifantsoor (alocasia)

 

 

Deel dit bericht