Wooninspiratie voor een kleine ruimte

teak

Wooninspiratie voor een kleine ruimte

Heb je een kleine woonkamer en vind je het lastig om deze ruimte in te richten? Je kunt een ruimte optisch groter maken. We geven je een aantal tips.

Voldoende lichtinval

De eerste stap om een ruimte groter te laten lijken is door voldoende lichtinval te creëren. Lichtinval doet optisch veel met een ruimte. Hoe meer daglicht, hoe groter een kleine of smalle woonkamer lijkt.

Heb weinig ramen? Plaats dan een spiegel aan de muur tegenover het raam. Spiegels weerkaatsen het daglicht waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Bijkomend voordeel: in dit kastje van teakhout kun je een hoop spullen uit het zicht opbergen.

teakhout

Maak optimaal gebruik van de wanden

Naast het creëren van voldoende lichtinval kun je nog meer doen om de kleine ruimte optisch groter te maken. Maak optimaal gebruik van de wanden in de kleine ruimte. Hang planken op of plaats bijvoorbeeld een hoge teak kast. Zorg er wel voor dat de kast een ruimtelijke indruk geeft, anders creëer je een averechts effect. Daarnaast maak je met een hoge kast optimaal gebruik van de ruimte. Door een hoge smalle kast neer te zetten behoud je het open geheel terwijl je wel extra ruimte hebt om bijvoorbeeld accessoires neer te zetten.

teak

Deel de ruimte op

Heb je een ondiepe of juist een smalle woonkamer? Vaak zijn mensen dan geneigd om alles tegen de wanden te zetten. Zo heb je wel veel loopruimte, maar hier creëer je geen ruimtelijk effect mee. Alles loopt dan door elkaar. Door aparte hoekjes te creëren (het zitgedeelte apart van de eethoek bijvoorbeeld) oogt de woonkamer breder en knusser.

teak

Lichte kleuren

Lichte kleuren op de muren en de vloer maken een ruimte ook optisch groter. Lichte kleuren reflecteren namelijk het licht!

teak

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan meer van onze blogs.

Woonkamer inrichten volgens de woontrends van 2019  3 tips voor een duurzaam interieur

Deel dit bericht