Industriële woonkamer: creëer meer warmte met hout

Industriële woonkamer

Industriële woonkamer: creëer meer warmte met hout

Wil je een industriële woonkamer maar ben je bang dat het koud en kil gaat aanvoelen? Je moet de juiste balans zien te vinden tussen stoer, robuust en warm. Hout is ideaal om een warme uitstraling te creëren. We geven je een aantal tips!

Kies voor hout

Beton, baksteen, staal en leer zijn materialen die veel gebruikt worden in een industrieel interieur. Hierdoor krijgt de ruimte het karakteristieke gevoel maar het kan ook koud en kil aanvoelen. Gelukkig past hout perfect binnen een industrieel interieur en het straalt ook nog eens warmte uit.

Robuust hout past perfect in deze stijl. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stoere houten tafel, een kast of een bijzettafel. Je kunt hout ook op andere manieren verwerken in je woonkamer. We geven je hieronder een aantal mogelijkheden!

Een stoere houten tafel

Ga voor een robuuste tafel. De meeste tafels zijn net niet geschikt binnen een industrieel interieur. Bijvoorbeeld omdat ze te lieflijk zijn. Gerecycled en geborsteld teakhout heeft een robuuste en unieke uitstraling. Het oppervlak is meestal niet helemaal glad: de nerfstructuur is voel- en zichtbaar. Zo’n tafel past perfect binnen een industriële woonkamer. Houten tafels passen ook perfect in een duurzaam interieur.

Een houten vloer

Met een houten vloer voeg je karakter toe aan je woonkamer en het straalt ook direct veel warmte en sfeer uit. Je hebt houtsoorten met een mooie donkerbruine kleur, maar je kunt ook kiezen voor houten vloeren met een lichtere kleur. Voor iedereen is er een houten vloer die past.

Robuuste schuifdeuren

In een industriële woonkamer zie je vaak grote en open ruimtes. Robuuste, houten schuifdeuren geven een heel ruimtelijk beeld. Daarnaast zorgen ze ook voor een stoer effect. Zorg ervoor dat de schuifdeuren het natuurlijke karakter van het hout behouden zodat je eenheid creëert in de woonkamer.

Toevoegen van de juiste accessoires

Als laatste kun je ook houten accessoires gebruiken om meer sfeer en warmte te creëren in je woonkamer.

Een houten schaal kun je ook toevoegen aan het interieur. Op zo’n massief houten schaal kun je vervolgens weer een aantal andere, kleinere accessoires plaatsen.

Tip: binnen een industrieel interieur geldt vaak: hoe minder, hoe beter! Een paar opvallende accessoires werkt beter dan tientallen nietszeggende accessoires. Je kunt bijvoorbeeld een statement maken door alleen maar duurzame accessoires neer te zetten.

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan meer van onze blogs.

3 tips voor een duurzaam interieur

Deel dit bericht