Dé woontrends van 2018

woontrends 2018

Dé woontrends van 2018

Benieuwd naar de woontrends voor 2018? Vind je het ook leuk om je huis in te richten met de nieuwste trends? Komend jaar is er voor ieder wat wils met grote diversiteit in stijltrends!

De trending kleuren van 2018

Een opkomende woontrend in 2018 is de kleur bruin. Met de groeiende populariteit van natuurlijke accenten in huis is dit niet gek! Daarnaast zie je donkere, diepe kleuren steeds meer terug en ook veel opvallende tinten zoals donkerrood, aubergine en zachtroze.

Ben je niet zo een fan van felle kleuren in je huis? Ook beige en pastelkleuren komen weer terug. Deze kleuren zijn wat zachter en kunnen natuurlijk ook gecombineerd worden met fellere kleuren!

Natuurlijke, klassieke materialen

In 2018 worden natuurlijke accenten zoals marmer, donker teakhout en eikenhout weer populair. Marmer is een tijdje wat minder geweest, maar komt nu weer terug! Daarnaast zijn houten meubelen zoals een eikenhouten of teakhouten tafel ook weer hip. Hout in je interieur geeft de een ruimte meteen een warmere sfeer. Ideaal toch?

Ook houten wanden en plafonds mogen weer gezien worden. Denk maar aan een leuke houten wand achter je tv of houten planken aan de muur.

Ook metalen gaan meer voorkomen. Bijvoorbeeld gouden en bronzen accessoires, voor een glamoureus interieur. Ga bijvoorbeeld voor gouden of bronzen fotolijstjes, douchekranen en spiegelranden.

Uitbundige stoffen

Iets dat we in 2017 al hebben zien opkomen en meenemen naar 2018 zijn opvallende stoffen zoals fluweel en breisels. Denk hierbij aan een fluwelen bank, stoel of fluwelen kussentjes.

Breisels zullen we ook weer in alle soorten en maten tegenkomen. Denk maar aan grof gebreide dekens en kussentjes. Ook grofgebreide vloerkleedjes zullen steeds meer voorkomen. Gebreide manden en gebreide poefen zien we de afgelopen jaren al vaker, maar zullen ook worden meegenomen naar 2018!

Designs woontrends 2018

Dé opkomende trend van 2018 is colorblocking. Dus lekker veel kleuren combineren! Hoewel 2017 meer in het teken van strak en stijlvol stond, zal de trend in 2018 wat speelser zijn.

Aansluitend op de wat meer speelse stijl zullen we retro en vintage weer meer zien. Geometrische vormen en veel prints komen terug. Deze kunnen bijvoorbeeld leuk worden verwerkt in het behang, dekbedovertrek, vloerkleden of kussentjes. Daarnaast mag die vintage houten bijzettafel dus ook weer van de zolder!

Er is dus een groot aantal opkomende woontrends in 2018 in allerlei verschillende stoffen, materialen en stijlen. Leuk om allemaal te mixen en matchen dus! Alvast inspiratie opdoen voor teakhouten meubelen zoals een teakhouten eettafel, stoelen of salontafel? Bekijk hiervoor ons assortiment.

Deel dit bericht