Leuke ideeën voor (teak)hout in je interieur

teakhout in interieur

Leuke ideeën voor (teak)hout in je interieur

Volgens de woontrends van 2018 gaan we eikenhout en teakhout in het interieur weer steeds vaker tegenkomen. Wat zijn de accessoires die hier mooi bij passen en op wat voor manieren kun je teakhout in je interieur verwerken? Lees het hier!

Teakhouten wanden & het plafond

Hout in je interieur zorgt voor een gezellige en warme sfeer. Bij hout in je interieur denk je al snel aan houten meubels, maar hout kan ook op andere manieren leuk worden verwerkt. Voor een industriële uitstraling in een kamer is een houten schuifdeur bijvoorbeeld perfect! Niet alleen schuifdeuren, maar ook gewone massieve houten deuren passen goed bij een industriële look.

Heb je een huis dat wordt ondersteund door houten balken in het plafond? Haal de verf er maar af, want ook deze mogen weer gezien worden. Vaak zie je zulke balken in een wat ouder huis. Woon je in een modern huis? Hierin zijn houten wanden bijvoorbeeld erg mooi in combinatie met zwarte metalen randen of kozijnen.

Teakhouten meubels

Vind je het iets té om je hele interieur te verbouwen? Denk dan aan stoere teakhouten meubels. Wat we tegenwoordig steeds vaker tegenkomen zijn allerlei soorten teakhouten tafels met metalen poten. Denk hierbij aan een bijzettafeltje, maar ook aan een salontafel of eetkamertafel. Perfect voor een robuust, industrieel interieur!

Ook teakhouten en eikenhouten kasten en krukjes mogen weer. Houten krukjes zijn leuk te combineren met een (nep) schapen- of berenvacht op de vloer voor een gezellige en warme sfeer.

Accessoires matchen met teakhout

We hebben net al laten doorschemeren dat vachtjes en metaal mooi te combineren zijn met teakhout. Hoe je hout kan toepassen in je interieur ligt maar net aan de stijl van je interieur. Zo past hout goed bij onder andere een etnisch interieur, een industrieel interieur en een interieur met een botanische stijl.

Etnisch interieur

Hout mooi te verwerken in een etnisch interieur. In een etnisch interieur zie je invloeden vanuit de hele wereld. Denk aan kleedjes geweven in India, maskers uit Afrika, stoere buffel schedels voor aan de muur, etc. Daarnaast zie je in een etnisch interieur veel natuurlijke materialen, zoals bamboe, rotan en dus ook hout. Perfect voor een wereldse sfeer!

Industriële stijl

Ben je meer fan van een industrieel interieur? Combineer je teakhouten interieur dan met leer en metalen. Denk aan een koeienvacht op de vloer en leren straps om (teak)houten planken aan te hangen. In een robuust interieur zijn houten wijnhouders ook perfect, vooral wanneer hier ook weer metalen in zijn verwerkt.

Planten & botanische stijl

Als laatst is hout goed te combineren met planten. Dat is niet gek: beide komen uit de natuur. Wanneer je een houten tafel hebt, kun je dit combineren met iets groens, zoals een varen, Alocasia Zebrina of een mooie cactus. Planten zijn niet alleen leuke accessoires, maar ook nog eens gezond. Daarnaast zijn planten een leuke opvulling voor in een houten kast of op een houten plank!

Heb jij inspiratie opgedaan die je gaat toepassen in jouw interieur? Wij zijn benieuwd! Kijk in ons assortiment voor verschillende teakhouten tafels, teakhouten kasten en andere teakhouten meubels.

Deel dit bericht