Zo richt je jouw huis in op een milieuvriendelijke manier!

Teak inrichting milieuvriendelijk

Zo richt je jouw huis in op een milieuvriendelijke manier!

Het is duidelijk geworden dat we onze ecologische voetstap moeten verkleinen als we de opwarming van de aarde willen tegengaan. Zo zullen we steeds meer na moeten denken over de keuzes die we maken in het dagelijks leven. Ook als het aankomt op meubels is het belangrijk dat we vaker voor duurzame opties gaan.

Kies natuurlijke materialen

Als je jouw steentje wilt bijdragen is het belangrijk dat je materialen uitkiest die geen of weinig schade aan het milieu aanbrengen. Om deze reden zijn duurzame meubels een ware trend geworden. Duurzame meubels zijn milieuvriendelijker en gaan bovendien erg lang mee. Een goed alternatief dus!

Duurzame meubelen zijn vaak van natuurlijke materialen gemaakt zoals hout en bamboe. Als je gaat voor hout is het belangrijk dat het gaat om gecertificeerd hout, zoals het teakhout van Teak en Wood. Al ons hout heeft een FSC keurmerk, wat aangeeft dat het legaal is gekapt. Meubels van teak zijn bovendien erg geschikt, omdat deze houtsoort erg lang mee gaat. Vooral tuinmeubels van teak gaan beduidend langer mee dan andere houtsoorten. Dit komt door de vettige laag, waardoor teakhout weersbestendig is.

Investeer in kwaliteit, niet kwantiteit

Tegenwoordig wordt er vaker geïnvesteerd in kwantiteit dan kwaliteit. Hierdoor zijn we geneigd om telkens nieuwe dingen te kopen die goedkoop en van een slechte kwaliteit zijn. Het is vaak al gebleken dat goedkoop vaak duurkoop betekent, maar ook voor het milieu is het beter om hier niet voor te vallen. Het milieu wordt namelijk bij elke aankoop weer wat belast, door het produceren van de meubelen en gebruik van de grondstoffen. Vaak blijkt dat als je net wat meer investeert in je interieur, je hier ook langer plezier van hebt. Kies daarom voor tijdloze meubels, zoals teakhouten meubelen. Dit materiaal is niet alleen nu een trend, maar zal over 20 jaar nog steeds hip zijn.

Recyclen, upcyclen en tweedehands verkopen

Wil je jouw interieur gaan vernieuwen en dus een paar meubels wegdoen? Gooi deze dan niet gelijk weg! Met jouw afgedankte meubels kun je andere mensen erg blij maken. Verkoop ze tweedehands of breng ze naar de kringloop, zodat iemand anders er nog plezier van kan hebben.

Denk ook eens aan hoe je jouw oude meubels kunt opleuken. Teak meubelen kun je namelijk prima verven en kun je dus geheel aanpassen aan jouw interieur. Het verven van teak is door de vettige laag iets lastiger, maar in ons blog hierover lees je precies hoe je dit aanpakt.

Ten slotte is upcycling ook helemaal trending. Upcycling is een soort recycling. Je maakt van een oud product een nieuw product dat meer waarde heeft. Denk dan bijvoorbeeld aan het maken van een nieuwe tas van oud denim. Dit kun je ook met meubelstukken doen. Laat hierbij vooral je creativiteit los.

Meer inspiratie opdoen?

Benieuwd hoe je jouw interieur op een leuke manier kunt inrichten, maar toch gebruik maakt van duurzame meubels? Lees dan vooral eens deze blog artikelen over waarom je in duurzame meubels zou moeten investeren en hoe je jouw meubels van teak moet verven:

3 redenen voor het investeren in duurzame meubels

Meubels van teakhout verven: kan dat?

Deel dit bericht