TV-meubel kopen: 4 handige tips

Teak TV-kast

TV-meubel kopen: 4 handige tips

Niets staat zo centraal in een woonkamer als het TV-meubel. Omdat de televisie daarop te vinden is staat de rest van de meubelstukken naar de televisie kast gericht. Het meubelstuk trekt dan ook meteen de aandacht. Het is dan ook belangrijk om het juiste TV-meubel uit te kiezen als middelpunt van je woonkamer. Daarom geven we je 4 handige tips voor het kopen van een TV-meubel.

1. Denk vooruit wat betreft de afmetingen

Als eerste is het goed om na te denken over de afmetingen van je nieuwe teak TV-kast. Uiteraard moet je huidige televisie op de kast passen. Je beperkt jezelf echter als je alleen met je huidige TV rekening houdt. Met de snelle veranderingen in de technologie is het niet ondenkbaar dat je sneller een nieuwe televisie dan een nieuw TV-meubel aan wilt schaffen. Je kunt daarom beter een exemplaar kiezen waar meerdere formaten televisietoestellen op passen.

2. Kies een TV-meubel van tijdloos materiaal

Als tweede is het belangrijk dat je kiest voor tijdloos materiaal. Zoals gezegd staat het TV-meubel centraal in de woonkamer. Het is daarom extra belangrijk dat het meubelstuk bij de rest van de meubels past. Ook koop je de kast niet voor even maar wil je deze voor langere tijd laten staan. Kies daarom voor tijdloos en neutraal materiaal, zoals hout. Zo kun je gerust je inrichting aanpassen zonder steeds een nieuw TV-kastje aan te moeten schaffen.

3. Let op de kijkhouding

Wist je dat je het beste lichtjes naar beneden kunt kijken als je TV kijkt? De hoogte van het televisie meubel bepaalt hoe je naar de televisie kijkt. Heb je een grote televisie? Dan kun je het beste een lage kast kiezen. Is je TV wat kleiner? Ga dan voor een TV-kast die wat hoger is zodat je geen pijn in je nek krijgt tijdens het kijken.

4. Denk aan de kabels

Bij een TV en alle apparatuur die daarbij hoort komen ook de nodige kabels kijken. Deze wil je liever niet in het zicht hebben maar mooi wegwerken. Let er daarom op of je de kabels op een mooie manier kwijt kunt in of achter de kast.

TV-meubel kopen

Ben je op zoek naar een nieuw TV-meubel? Teak en Wood heeft prachtige tijdloze teakhouten TV-kasten in het assortiment. Of je nu een grote of een kleine televisie hebt, Teak en Wood heeft televisie meubels in verschillende hoogtes. Bekijk een deel van het aanbod online of kom langs in de showroom!

Deel dit bericht