De natuurlijke woontrend

Natuurlijk interieur

De natuurlijke woontrend

Een van de woontrends die we in 2017 veel gaan zien is een natuurlijk interieur. Denk aan een natuurlijk kleurenpalet, het gebruik van natuurlijke materialen en natuurlijk accessoires. Benieuwd hoe je deze woontrend in jouw interieur toepast? Lees verder om onze tips voor een natuurlijk interieur te ontdekken!

Kleurenpalet voor een natuurlijk interieur

Het kleurenpalet voor een natuurlijk interieur is vrij neutraal en daarom makkelijk toe te passen in je interieur! Denk aan kleuren die je veel in de natuur terug ziet en je bent er al. Ga in de basis voor wit en kleed het aan met warme bruin en grijstinten en een accentkleur zoals blauw of groen. Lichte kleuren geven je woning een ruimtelijk en open gevoel en dat past perfect bij een natuurlijke inrichting.

Accessoires voor een natuurlijk interieur

Wat is nou een betere plaats om accessoires voor een natuurlijk interieur de vinden dan in de natuur zelf? Ga eens een rondje wandelen in het bos en je komt vol inspiratie thuis! Vul een mooie vaas met takken of gedroogde bloemen of vul een schaal met dennenappels, eikels en andere items die je in de natuur vindt.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor woonaccessoires van natuurlijke materialen. Denk aan betonnen of houten kandelaars, een schapenvachtje voor over de bank of super hippe woonaccessoires van kurk! Natuurlijk mogen planten niet ontbreken in een natuurlijke inrichting. Planten zijn een voordelige manier om sfeer en gezelligheid in je woning te brengen. Ga voor een paar grote planten om de lege plekken in je interieur op te vullen. Kleed de boel aan met een paar stoere cactussen en leuke vetplantjes die ook nog eens makkelijk te onderhouden zijn!

Teakmeubels in een natuurlijk interieur

Teakmeubels passen perfect in een natuurlijk interieur! Door het gebruik van natuurlijke materialen versterk je het natuurlijke gevoel in je woning en houten meubels mogen daarbij niet ontbreken. Teakmeubels hebben een robuuste en stoere uitstraling en zijn ook nog eens duurzaam. Ga bijvoorbeeld voor een mooie stoere eettafel van teakhout of kies een gave winkelkast uit. De perfecte manier om je natuurlijke interieur helemaal af te maken!

Deel dit bericht