De nieuwste woontrends van 2021

teakhout

De nieuwste woontrends van 2021

Benieuwd naar de nieuwste woontrends van 2021? Na het lezen van dit blogartikel kan je ervoor zorgen dat jouw interieur weer helemaal up-to-date is.

1. Warme houtkleuren

Warme houtkleuren zijn terug van weggeweest! Een mooie donkere kleur hout geeft een gezellige en knusse sfeer aan je interieur. Niet alleen houten vloeren maar juist ook warme houtkleurige meubels zoals een teak tafel passen erg goed bij deze trend. Vaak wordt het hout gecombineerd met andere kleuren die dicht tegen het zwart aan liggen. Het is dan wel leuk om iets van kleur aan te brengen door middel van verschillende accessoires.

teak teak

2. Werelds

In 2021 staan combinaties van interieurstijlen van verschillende landen ook centraal. Neem bijvoorbeeld ‘Japandi’, deze trend is een combinatie van een Scandinavisch en een Japans interieur. Deze trend wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, bamboe en katoen tegen een rustige achtergrond. Het is bijvoorbeeld leuk om te spelen met de verschillende soorten teakhout en deze met elkaar te combineren. Japandi is een erg minimalistische trend. Er wordt dus juist niet gebruik gemaakt van schreeuwerige kleuren en veel voorwerpen. In plaats daarvan worden er veel natuurlijke en monochrome tonen gebruikt.

3. Duurzaamheid

In 2021 zal de duurzaamheid van het interieur nog meer centraal komen te staan dan in voorgaande jaren. Of je nou upcyclet, recyclet of investeert in duurzame materialen, zolang het maar bijdraagt aan een beter milieu. Een duurzaam interieur is niet alleen beter voor het milieu, maar zorgt er ook voor dat jouw interieur er persoonlijker en unieker uit komt te zien. Bij duurzame materialen gaat het vaak om natuurlijke materialen zoals hout en bamboe en om stoffen die makkelijk te recyclen zijn zoals plastic en glas. Bij het uitzoeken van bijvoorbeeld een mooie houten kast is het belangrijk om voor goede kwaliteit te gaan. Een teak kast is vaak een duurzame keuze, waarvan je ook nog eens lang plezier kan hebben.

4. Eyecatcher

Ten slotte de laatste woontrend van 2021: een eyecatcher, ook wel een ‘centerpiece’ genoemd. Hiervoor heb je een decorstuk nodig die alle aandacht trekt. Het is aan te raden om echt iets te kiezen dat persoonlijk bij je past. Het is namelijk niet voor niets dé eyecatcher en de bedoeling is dat het de interesse van anderen trekt. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een grote plant te nemen of een mooi kunstwerk.

teak hout teak

Nu we je meer hebben verteld over de woontrends van 2021, kan je gelijk aan de slag met jouw interieur. Wil je eerst nog meer inspiratie opdoen? Lees dan vooral een van onze andere blogs!

Industriële woonkamer: creëer meer warmte met hout

Je thuiswerkplek sfeervoller maken? We geven je tips!

Deel dit bericht