Je thuiswerkplek sfeervoller maken? We geven je tips!

teak hout

Je thuiswerkplek sfeervoller maken? We geven je tips!

Thuiswerken, de meesten van ons hebben er op het moment mee te maken. Doordat je veel thuis bent, kunnen dingen je gaan opvallen. Die muur die eigenlijk al lange tijd een nieuw likje verf nodig heeft of die ene lege hoek in de woonkamer. Hoe meer je thuis bent, hoe meer het je op gaat vallen. Zo ook je thuiskantoor, waar je tot voor kort waarschijnlijk weinig aandacht voor had. En laat dat nou net de plek zijn waar jij de hele werkdag door moet brengen.

Doe wat aan de muren

Zijn de muren maar kaal en wit? Schilder ze! Kies een mooie kleur uit en ga aan de slag. Heeft je kamer al een mooie kleur maar zijn de muren verder leeg? Hang dan wat moois aan de muur. Zo krijgt je thuiswerkplek een persoonlijke touch en wordt deze een stuk sfeervoller.

teak teakhout

Zorg voor voldoende licht

Heb je thuis de gelegenheid om een werkplek voor het raam te creëren? Doen! Zo heb je overdag genoeg lichtinval, wat een stuk prettiger werkt. Voldoende licht zorgt ervoor dat je minder snel vermoeid raakt. Mocht dit niet het geval zijn of werk je veel ’s avonds, dan is goede verlichting onmisbaar.

teak hout teak

Kijk eens kritisch naar je interieur

Een thuiswerkplek hoeft absoluut niet saai te zijn. Creativiteit tijdens het werken is vaak meer dan welkom. Een inspirerende werkplek helpt dan altijd mee.

Is de bureaustoel aan het eind van zijn latijn en is het bureau maar gammel? Dan is het tijd om nieuwe meubelen aan te schaffen. Dit is de grootste investering, maar hiermee kun je de sfeer van de kamer helemaal naar je hand zetten. Zijn de meubels nog niet aan vervanging toe, maar laat de uitstraling te wensen over? Geef het bureau dan eens een likje verf en de bureaustoel nieuwe bekleding, en je studeerkamer ziet er weer uit als nieuw! Maak van thuiswerken een genot. Heb je bijvoorbeeld een bureau van teakhout en wil je deze verven? Lees in deze blog hoe je dat het beste kunt doen.

Hanteer een clean desk policy

Een rommelig bureau. Voor sommigen werkt het inspirerend, maar voor de meesten brengt het vooral stress en afleiding met zich mee. Berg de spullen die je niet gebruikt op, bijvoorbeeld in mandjes. Opgeruimd werkt wel zo netjes!

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan meer van onze blogs.

Wooninspiratie voor een kleine ruimte

Meubels van teakhout verven: kan dat?

 

Deel dit bericht