Verschillende soorten teak meubels uit Indonesië

Meubels uit Indonesië

Verschillende soorten teak meubels uit Indonesië

Wist je dat meubels van teakhout vaak meubels uit Indonesië zijn? Teakhout zelf is in ieder geval afkomstig van het Indonesische eiland Java. Vaak worden de oersterke teakhouten meubels ook daar gemaakt. Ga je voor meubels uit Indonesië? Dan kun je kiezen uit meubelen van gerecycled of van plantage teakhout. In deze blog vertellen we je over de verschillen.

Gerecyclede meubels uit Indonesië

Teak voor borstelen    Gerecyclede meubels uit Indonesië

Het hout van gerecyclede meubels uit Indonesië is eerder gebruikt in gebouwen en huizen. Als de Javaanse huizen en gebouwen worden gesloopt, wordt het hout bewaard om hier teakhouten meubels van te maken. Door het gerecyclede hout hebben deze meubelen een ontzettend authentieke uitstraling. Ook ziet geen enkel meubelstuk er hetzelfde uit en zijn ze ontzettend duurzaam. Zelfs in ons kikkerlandje gaan ze jarenlang mee!

Meubels van plantage teak

Teak meubels uit Indonesië zijn niet altijd gerecycled maar worden ook gemaakt van plantage teak. Op Java wordt teakhout gekweekt dat speciaal bedoeld is om meubels van te maken. “Nieuwe teak meubels” zijn fijner afgewerkt dan meubels van gerecycled teakhout. Ze hebben dan ook geen ruwe structuur of zien er rustiek uit maar hebben een strakke uitstraling. Toch zijn deze meubels ook uniek! De nerfstructuur is bij teak namelijk goed zichtbaar waardoor elk meubelstuk er weer net iets anders uitziet.

Laat je eigen meubels maken!

Teak salontafel in Indonesië
Salontafel in de fabriek in Indonesië

Wist je dat je ook je eigen teakhouten meubels uit Indonesië kunt laten komen? Al het teak op maat van Teak en Wood wordt namelijk echt op Java gemaakt! Je kunt zelf je ideale meubelstuk samenstellen en kiezen uit een van de verschillende soorten teakhout. Het ontwerp wordt dan naar Indonesië gestuurd waar de eettafel, salontafel of boekenkast van je dromen in elkaar wordt gezet.

Voor welke van de verschillende soorten teak meubels uit Indonesië ga jij? Laat het ons weten!

Deel dit bericht