Welke tuintafel past er het best in jouw tuin?

teak tuintafel

Welke tuintafel past er het best in jouw tuin?

Met dit heerlijke weer zitten we allemaal het liefst zo veel mogelijk buiten in de tuin. Heb jij al een goede tuintafel waar je aan kan genieten deze zomer? In dit blogartikel kom je erachter welke tuintafel het best in jouw tuin past!

Uitzoeken van de geschikte plek

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe tuintafel is het belangrijk om eerst te bepalen waar je deze zou willen plaatsen. Hierop kun je vervolgens het formaat en de vorm afstellen. Ga je bijvoorbeeld voor een ronde, vierkante of rechthoekige vorm tuintafel? Het is belangrijk om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je tot je beschikking hebt. Op deze manier kun je zelfs in een kleine tuin een tuintafel kwijt.

teak tafel teak tafel

Materiaal en soort tafel

Vervolgens kun je het materiaal gaan bepalen. Het materiaal van de tuintafel kun je het beste afstemmen op de stijl van jouw tuin. De meeste tuintafels zijn gemaakt van glas, keramiek, teak of aluminium. Zo is een glazen tuintafel erg mooi in een klassieke tuin en een teak tuintafel in een landelijke tuin. Het voordeel van teak tuinmeubelen is dat ze lang meegaan en dat ze weersbestendig zijn. Van een teak tuintafel kun je dus extra lang genieten. Bovendien is het materiaal erg onderhoudsvriendelijk.

teak tuintafel teak tuintafel

Het is belangrijk om met deze zaken rekening te houden als je een goede tuintafel wilt kopen. Daarnaast moet je de soort tafel gaan bepalen. Ga je voor een dining tafel, een bartafel of een picknick tafel? Weet je nog niet welke soort bij jou past? Bekijk dan de stijl van de rest van je tuin en bekijk welke soort tafel hier het beste bij past.

Aankleden maar!

Nu je tuintafel er staat kun je beginnen met decoreren. Zo is het misschien leuk om een paar accessoires op tafel te hebben staan of een gezellig tafelkleed erbij te hebben. Daarnaast kun je op zoek gaan naar een bijpassend bankje of stoelen. Bij een teak tafel is het bijvoorbeeld leuk om een teakhouten bankje nemen. De tuinmeubelen vormen zo samen een mooi geheel. Mocht je nog hulp nodig hebben dan helpen we je graag bij het vinden van de tafel die bij jou past!

Meer inspiratie opdoen?

Kan de rest van jouw tuin of woning ook wel een make-over gebruiken? Lees dan ook eens een van onze andere blog artikelen hierover!

De nieuwste woontrends van 2021

Tuinmeubels voor een landelijke tuin

Deel dit bericht