Welke teak tuintafel past perfect in jouw tuin?

teak tuintafel

Welke teak tuintafel past perfect in jouw tuin?

Het is belangrijk dat u in de tuin een perfecte plek heeft om te ontspannen en te genieten. Een mooie teak tuintafel met passende tuinstoelen is daarom een ideale optie. Maar waar ga je de tafel plaatsen en welke tafel past het beste in uw tuin? Wij geven u enkele tips, zodat u de perfecte ontspanningsplek in de tuin heeft.

1. Uitzoeken van de geschikte plek

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe tuintafel is het belangrijk om eerst te bepalen waar je deze wilt plaatsen. Heeft u een plek gekozen? Dan kunt u zich vervolgens gaan richten op het formaat en de vorm van de tafel. Je moet natuurlijk voldoende ruimte hebben om de tafel heen. Zo kun je gemakkelijk rond de tafel heen lopen en de stoelen naar achteren schuiven. Vervolgens kun je naar de vorm kijken. Er zijn verschillende opties voor tuintafels. Denk aan ronde-, vierkante- of rechthoekige tuintafels. Het is belangrijk om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je tot je beschikking hebt. Op deze manier kun je zelfs in een kleine tuin een tuintafel kwijt.

Waarom een teak tuintafel Teak tuintafel

2. Materiaal en soort tafel

Nadat je de plek en de vorm van de tafel hebt bepaald gaan we kijken naar het soort materiaal dat je wilt. Het materiaal kun je het beste afstemmen op de stijl van de tuin. Veel tafels zijn gemaakt van glas, keramiek, teak of aluminium. Een glazen tuintafel staat prachtig in een klassieke tuin. Maar tegenwoordig wordt er veel gekozen voor een teak tuintafel. Teakhout is namelijk keen houtsoort wat vraagt om weinig onderhoud en het gaat prachtig op in elke stijl. Daarbij heb je keuze uit verschillende afwerkingen en nerfstructuren.

Daarnaast zijn teak tuinmeubelen oersterk, kan het tegen elk seizoen en is het enorm weersbestendig. Een teak tuintafel is dus een ideale optie als je lang wilt genieten van een meubel.

De kenmerken van een teakhouten tuintafel Verschillende teakhouten tuintafels

Het is belangrijk om met deze zaken rekening te houden als je een goede teak tuintafel wilt kopen. Daarnaast moet je de soort tafel gaan bepalen. Ga je voor een dining tafel, een bartafel of een picknick tafel? Weet je nog niet welke soort bij jou past? Bekijk dan de stijl van de rest van je tuin en bekijk welke soort tafel hier het beste bij past.

Kleed je teak tuintafel aan

Nu je tuintafel er staat kun je beginnen met decoreren. Zo is het misschien leuk om een paar accessoires op tafel te hebben staan of een gezellig tafelkleed erbij te hebben. Daarnaast kun je op zoek gaan naar een bijpassend bankje of stoelen. Bij een teak tafel is het bijvoorbeeld leuk om een teakhouten bankje nemen. De tuinmeubelen vormen zo samen een mooi geheel. Mocht je nog hulp nodig hebben dan helpen we je graag bij het vinden van de tafel die bij jou past!

Een teak tuintafel bij Teak en Wood

Heb je nog geen idee welke tafel exact bij je past? Teak en Wood verzorgt ook advies op het gebied van in- en exterieur. Zo kunnen we samen kijken welke meubels het beste bij je thuis passen. Daarnaast maken wij ook meubels op maat. We gaan tijdens een eerste gesprek je wensen na en vervolgens maken we een schets van je toekomstige droommeubel. Helemaal tevreden? Dan gaan we over tot de bouw en uiteindelijke levering.

Kan de rest van jouw tuin of woning ook wel een make-over gebruiken? Lees dan ook eens een van onze andere blog artikelen hierover!

De nieuwste woontrends van 2021

Tuinmeubels voor een landelijke tuin

Deel dit bericht