5 redenen waarom jij ook teak tuinmeubelen wil

teak tuinmeubelen

5 redenen waarom jij ook teak tuinmeubelen wil

Teak tuinmeubelen zijn ook dit seizoen weer razend populair. Door de fijne eigenschappen van het hout is het niet vreemd dat steeds meer mensen kiezen voor teak in de tuin. Zit jij nog steeds op plastic tuinstoeltjes maar ben je wel toe aan iets anders? Hier lees je 5 redenen waarom jij ook teakhouten tuinmeubelen wil!

1. Teakhout is weerbestendig

Teakhout is weerbestendig omdat het een speciale, vettige houtsoort is. Het materiaal is van nature al enigszins waterafstotend. Dit komt omdat er bijzonder veel olie, hars en kalk tussen de nerven zit. Ook zorgt dit ervoor dat het hout veel minder snel uitdroogt dan andere houtsoorten.

In principe zou je teakhout dus het hele jaar door, in weer en wind, buiten kunnen laten staan. Natuurlijk is het wel aan te raden om je tuinmeubelen als het erg vochtig is naar binnen te halen. Zo voorkom je dat het verwijderen van groene aanslag van je tuinmeubelen deel wordt van de voorjaarsschoonmaak.

2. Teak is veelzijdig

Een ander voordeel van teak is dat het ontzettend veelzijdig is. Doordat het een natuurlijk product is heeft het hout van zichzelf een warme uitstraling. Combineer dit met andere natuurlijke materialen en lichte kleuren om een landelijke look te creëren. Houd je meer van een industriële uitstraling? Daar kun je voor zorgen door je houten tuinmeubelen met rvs of aluminium aan te vullen. Teak is dus niet gebonden aan 1 stijl en past daardoor bij iedereen!

3. Teak brengt je in tropische sferen

Wil je elke keer dat je de tuin in loopt het gevoel hebben dat je op vakantie bent? Teak tuinmeubelen kunnen daarbij helpen. Het hout is namelijk afkomstig uit Zuid-Oost Azië en wordt daar dan ook veel gebruikt. Ga voor een teakhouten loungeset en zorg voor wat palmen of andere tropische planten in de tuin. Zo waan je je ook in Nederland in tropische sferen!

4. Eenvoudig onderhoud

Omdat teak ontzettend sterk is en wel tegen een stootje kan heeft het in principe weinig onderhoud nodig. Wel is het aan te raden om af en toe een sopje van groene zeep over de meubels heen te halen. Dit maakt het hout mooi schoon zonder dat het verkleurt. Ook kun je een finisher gebruiken voor het onderhoud van teakhouten meubelen. Dit is erg eenvoudig en het hoeft maar eens per jaar te gebeuren.

5. Teak tuinmeubelen zijn duurzaam

De laatste, en niet de minste, reden om voor teak tuinmeubelen te kiezen is dat het hout duurzaam is. Teakhout van goede kwaliteit wordt gemaakt van gebruikt hout uit traditionele huizen op Java. Het gaat dus om hergebruikt hout waar geen extra bomen voor zijn gekapt. Daarnaast gaat teak ook nog eens ontzettend lang mee doordat het zo sterk is. Je koopt deze meubels dus niet voor even maar voor een langere tijd.

Nu wil je toch niet anders meer dan je plastic tuinsetje inwisselen voor mooie teak tuinmeubelen? Ga ervoor!

Deel dit bericht