Tuinmeubels voor een landelijke tuin

teak tuinmeubelen

Tuinmeubels voor een landelijke tuin

Een landelijke tuin staat vaak bekend om zijn natuurlijke uitstraling met veel groene kleuren en eventuele waterelementen. Deze tijdloze en klassieke uitstraling geeft een rustige sfeer aan de tuin. In de meeste gevallen zijn landelijke tuinen redelijk groot, maar dit hoeft je niet tegen te houden. Door middel van een goede inrichting en bijpassende tuinmeubels kun je ook jouw tuin een landelijke uitstraling geven! In dit blogartikel zullen we je inspiratie geven om aan de hand van verschillende tuinmeubels jouw tuin op een landelijke manier in te richten.

Houten meubels

Om je tuin een natuurlijke uitstraling te geven wordt er in landelijke tuinen vaak gebruik gemaakt van houten tuinmeubels. Tuinmeubels van RVS of aluminium zijn hier vaak minder geschikt voor, omdat ze niet goed passen bij de sfeer van een landelijke tuin. Een geschikt soort hout voor in de tuin is teakhout. Dit komt omdat deze soort hout wat vetter is dan andere houtsoorten, waardoor het waterafstotend is en dus ideaal is voor buiten. Wil je ‘s avonds nog wat langer in je landelijke tuin zitten? Dan is het ook handig om te denken aan verlichting en misschien wel een kacheltje of dekentje erbij. Dit staat bovendien erg leuk bij je houten tuinmeubels.

teak teakhout

Sfeervolle hoek

In een landelijke tuin wordt vaak een specifiek gedeelte van de tuin ingericht om een knusse plek te creëren om lekker te kunnen ontspannen. Vaak is het een plek voor twee, maar het is misschien ook juist wel leuk om een plek voor het gehele gezin te creëren. Bij het bepalen van de tuinmeubels voor deze hoek is het belangrijk om eerst de ruimte te bepalen en waar je alles wilt plaatsen. Daarnaast is het belangrijk om de kleuren te kiezen. In een landelijke tuin worden vooral natuurlijke tinten en materialen gebruikt.

Tenslotte de tuinmeubels. Wil je het een echte gezinshoek maken dan is bijvoorbeeld een teakhouten bankje erg leuk. Als het echt een hoek voor jullie tweetjes wordt, dan is het misschien leuker om twee houten stoelen met een bijzettafeltje te nemen. Als accessoire kan je dan bijvoorbeeld een leuk kussentje op de stoelen leggen of een leuk plantje op tafel zetten.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer weten over de laatste woontrends en tips krijgen over hoe je jouw huis en tuin op een leuke manier kan inrichten? Lees dan een van onze andere blogs!

Welke tuinmeubelen passen het best bij jou?

Tuinmeubelen: 3x zomers genieten met modern teak meubilair

Deel dit bericht