Moderne woonkamer inrichten: 5x tips

klassiek interieur teakhout

Moderne woonkamer inrichten: 5x tips

Ga je verbouwen, verhuizen of heb je gewoon zin om het helemaal anders aan te pakken? We geven je 5 tips om om jouw woonkamer op een moderne manier in te richten.

1. Bepaal de kleuren

Allereerst is het belangrijk om de basiskleuren voor je woonkamer uit te zoeken. Over het algemeen komen in een moderne woonkamer vooral rustige kleuren terug. Denk dan bijvoorbeeld aan wit, grijs en bruin. Deze kleuren kun je niet alleen in je meubels, maar ook in de vloer verwerken. Als je voor een moderne vloer wilt gaan is het belangrijk om een vloer te kiezen die glad, neutraal en/of ruimtelijk is.

2. Indeling van een moderne woonkamer

Een ruimtelijke en open indeling zijn kenmerkend voor een moderne woonkamer. Dit creëer je door grote meubels te gebruiken in plaats van meerdere kleine meubels. Een modern interieur ziet er bovendien een stuk rommeliger uit als er veel onnodige accessoires en meubels staan. In het geval van een moderne woonkamer is minder juist meer.

3. Gebruik natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen stralen veel rust uit en zijn daarom erg geschikt voor een modern interieur. Materialen zoals hout of wol komen vaak voor in een moderne woonkamer omdat het niet alleen rust, maar ook warmte uitstraalt. Denk dan bijvoorbeeld aan een teak salontafel en een wollen kleed.

teak salontafel teakhout

In een modern interieur worden vaak strakke lijnen getrokken. Het is daarom belangrijk dat meubels precies van de goede afmetingen zijn. Als je geen meubelstukken kunt vinden, dan is het ook altijd een idee om je meubels op maat te laten maken. Zo weet je zeker dat jouw meubelstuk precies in jouw interieur past.

4. Juiste verlichting

Vervolgens kun je de verlichting gaan uitzoeken. In een modern interieur is vaak veel natuurlijk licht, maar ook ‘s avonds wil je nog iets kunnen zien. Ga daarom voor moderne verlichting, zoals designlampen. Bepaal van tevoren of je warme of koele verlichting wilt en welke ruimtes goed verlicht moeten worden. Kijk bijvoorbeeld of je een vloerlamp, hanglamp of een tafellamp aan wilt schaffen. Of juist een combinatie van die drie.

5. Maak gebruik van ronde accessoires

Omdat in een modern interieur erg veel strakke lijnen te vinden zijn, is het leuk om dit patroon te doorbreken. Ga bijvoorbeeld voor een ronde spiegel of een ronde schaal. Zo maak je jouw interieur een stuk levendiger en zo komen alle elementen samen.

teakhout teak meubelen

Meer wooninspiratie opdoen? Lees dan eens een van deze blogs:

Teakhout in je interieur: 5x inspiratie

Wooninspiratie voor een kleine ruimte

 

Deel dit bericht