3 tips voor een duurzaam interieur

Duurzaam interieur

3 tips voor een duurzaam interieur

Heb je nog geen duurzaam interieur? Dan is het nu tijd om daar verandering in te brengen! Met een duurzaam interieur volg je niet alleen de laatste trends maar kun je ook flink kosten besparen. Want duurzame meubels worden niet alleen milieuvriendelijk geproduceerd, maar gaan ook nog eens lang mee. Uit zichzelf of omdat je ze een nieuw leven hebt gegeven.

In deze blog geven we je 3 tips voor een duurzaam interieur.

1. Kies voor kwaliteit

Duurzame meubels

Ben je toe aan nieuwe meubels? Kies dan voor kwaliteit! Sterke, massieve meubels van bijvoorbeeld teakhout gaan veel langer mee dan goedkope spullen. Je hoeft ze dus minder snel te vervangen. Natuurlijk hout heeft heeft een prachtige, tijdloze uitstraling zonder lak of verf. Je nieuwe meubelstuk kan daardoor jaren mee. En let er natuurlijk ook op dat het hout een FSC-keurmerk heeft! Daardoor weet je zeker dat het hout eerlijk is gekapt.

2. Gooi niets zomaar weg

Als tweede willen we je meegeven om nooit zomaar iets weg te gooien. Ben je bijvoorbeeld toe aan een andere bank? Dan hoef je nog niet meteen een nieuwe te kopen. Je kunt er ook een leuke hoes voor (laten) maken om de bank zo een andere uitstraling te geven. Zorg er dan wel voor dat je natuurlijke of tweedehands stoffen gebruikt.

Ook houten meubels kun je makkelijk een nieuwe look geven als je toe bent aan iets anders. Je geeft een oude kast of salontafel zo een nieuwe uitstraling met een likje verf. Ook kun je je meubels van teakhout lichter maken of een grijze tint geven. Zo krijgen je je meubels eenvoudig een tweede leven en mogen ze niet ontbreken in jouw duurzame interieur!

3. Sfeervolle vloerkleden

Duurzaam vloerkleed

Vloerkleden zijn warm en gezellig en daardoor perfect om sfeer aan te brengen in je interieur. Kies niet voor synthetisch maar ga juist voor een vloerkleed van natuurlijk materiaal. Die zijn er genoeg te vinden! En wol of hennep voelt ook nog eens heerlijk zacht aan je voeten en brengt warmte en comfort in je woonkamer.

Voor duurzaamheid is natuurlijk ook goed onderhoud nodig. Lees hier meer over het behandelen van teak meubelen.

Deel dit bericht