3 redenen voor het investeren in duurzame meubels

Teak meubelen

3 redenen voor het investeren in duurzame meubels

We weten allemaal hoe belangrijk de natuur is. Wil jij graag iets doen voor het milieu? Een goede manier is het kiezen voor een duurzaam interieur. In deze blog vertellen wij je alles over de voordelen van duurzame meubels.

Wat zijn duurzame meubels?

Natuurlijk erg leuk om tegen je visite te zeggen dat je duurzame meubels in huis hebt. Maar wat maakt meubels duurzaam? Kort gezegd: langdurigheid, weinig slijtage en milieuvriendelijke productie.

Meubels zijn op verschillende manieren duurzaam en minder uitputtend voor het milieu. Zo zijn er meubels gemaakt van gecertificeerd hout, zoals teakhout. Dit hout komt uit een duurzamer beheerd bos. Ook kunnen meubels gemaakt zijn van hergebruikte materialen. Bijvoorbeeld deze salontafel van gerecycled teakhout.

Erg leuk om te combineren met teakhouten meubels en ook nog eens milieuvriendelijk zijn meubels gemaakt van bamboe. Bamboe groeit erg snel en is ook nog eens erg licht en veerkrachtig. Verder zijn gerecyclede en vintage meubels ook duurzaam. Er worden hierbij geen nieuwe, natuurlijke grondstoffen benut of verspild. Op een hele andere manier zijn lokale meubels ook duurzaam, omdat de verzending in dit geval minder impact heeft op het milieu. Veel opties om het milieu minder uit te putten dus!

Waarom in duurzaam meubilair investeren?

1. Je investeert in het milieu

Het is voor veel mensen lastig om in het dagelijkse leven actief rekening te houden met het milieu. Zo neem je veel sneller even de auto naar je werk en zullen veel mensen niet hun hele eetpatroon veranderen ten goede van het milieu. Een makkelijkere manier om toch je steentje bij te dragen is door te investeren in een duurzaam interieur. Het kost je minder tijd, maar kan toch een groot verschil maken als iedereen dit doet. Meubels die duurzaam worden geproduceerd hebben namelijk zo min mogelijk verspilde grondstoffen. Dit is van belang aangezien bepaalde grondstoffen steeds schaarser worden, zoals vele soorten hout.

2. Je investeert in meubilair met een lange levensduur

Vaak zijn duurzame meubels gemaakt van materialen die langer meegaan dan de gemiddelde meubels. Dit betekent kwaliteit! Het is niet alleen goed voor het tegengaan van het uitputten van het milieu. Het is op lange termijn ook goed voor je portemonnee!

3. Duurzame meubels zijn ook stijlvol!

Klinken duurzame meubels saai of ouderwets? Nee hoor! Duurzaam meubilair kan ook heel stijlvol zijn. Kies bijvoorbeeld een moderne, duurzame teakhouten eettafel of salontafel voor een industriële en moderne uitstraling.

Voor duurzaamheid is natuurlijk ook goed onderhoud nodig. Lees hier meer over het behandelen van teak meubelen.

Deel dit bericht