Welke bank past het best in jouw interieur?

Welke bank past bij jou

Welke bank past het best in jouw interieur?

Een bank is vaak een meubelstuk die het meest centraal staat in het interieur. Belangrijk dus dat je er een uitzoekt die bij jouw stijl past. In dit blogartikel helpen we je met het uitzoeken van een bank die bij jouw interieur past.

Welke afmetingen

Het is belangrijk om van tevoren te bepalen welke afmeting en welke vorm bank je wilt. Wil je een tweezits, driezits of een hoekbank. Er zijn tegenwoordig eindeloos veel opties. Het is handig om de grootte van de bank op de grootte van je woonkamer en de grootte van het huishouden af te stemmen. Mocht je een leuke bank vinden die eigenlijk aan de kleine kant is, dan kun je er ook voor kiezen om een extra fauteuil erbij te nemen. Zorg er dan wel voor dat je de kleuren goed op elkaar afstemt, anders kan het rommelig overkomen.

stoel inspiratie Fauteuil inspiratie opdoen

Welke kleur bank

De kleur van de bank moet bij de rest van het interieur passen. Het is niet verstandig om in een rustig interieur een felle kleur bank te plaatsen. Tenzij je op zoek bent naar een contrast, dan is dit juist wel heel leuk. Een felle kleur bank kan dan net een stoerdere sfeer aan het interieur geven. Bij een druk interieur kan een felgekleurde bank erg vloeken als je niet de juiste kleur uitzoekt. Het is daarom leuk om dan voor een neutraal gekleurde bank te gaan, zodat je woonaccessoires mooier uitkomen.

De bekleding van de bank

Bij de bekleding van de bank staan comfort en uitstraling vaak centraal. Een bank van leer ziet er misschien heel tof uit, maar kan in de zomer erg onprettig zijn als het warm is. Maar als je kleine kinderen hebt, is leer misschien juist wel een goede optie. Een bank van leer is namelijk goed te onderhouden en gemakkelijk schoon te maken. Als je echter meer om comfort geeft dan is een stoffen bekleding een betere keuze.

De accessoires

Een bank uit kunnen zoeken die bij jou past? Dan kun je gaan beginnen met het aankleden ervan! Een leuk kleedje of mooie sierkussen op de bank zorgen bijvoorbeeld vaak al voor een hele andere sfeer. Daarnaast kan een bijzettafel ook niet ontbreken. Tegenwoordig is een teak salontafel erg populair. Het hout geeft het interieur namelijk een warmere sfeer.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer wooninspiratie opdoen? Lees dan ook eens de volgende artikelen:

3 tips om de lente in huis te halen

De nieuwste woontrends van 2021

Industriële woonkamer: creëer meer warmte met hout

 

Deel dit bericht