3 tips voor het inrichten van je winkelkast

Winkelkast inrichten

3 tips voor het inrichten van je winkelkast

Bij Teak en Wood zijn we gek op winkelkasten! Dit zijn vaak grote kasten, die als het ware bestaan uit 2 delen. De onderkant is gesloten en de bovenkant is voorzien van glazen deurtjes waar je doorheen kunt kijken. Een winkelkast is dus ideaal om je mooie servies of souvenirs van verre reizen in uit te stallen! Benieuwd hoe je dit op een stijlvolle manier doet? In deze blog geven we je 3 tips voor het inrichten van je winkelkast.

1. Kies een of twee kleuren voor in je winkelkast

Het kiezen van een kleur is een van de belangrijkste dingen wanneer je je huis in gaat richten. Bij het inrichten van je winkelkast is dit niet anders. Je wilt namelijk dat de spullen die je in de kast plaatst opvallen maar het moet geen bonte bedoeling worden. Je kunt het beste voor 1 of 2 kleuren kiezen en deze kun je aanvullen met neutrale tinten.

2. Kies de juiste boeken

Staat je winkelkast in de woonkamer? Dan kun je het bovenste gedeelte als boekenkast gebruiken. Dit staat altijd erg mooi en natuurlijk intellectueel! Probeer er hier ook op te letten dat je in je gekozen kleuren blijft. Boeken met een artistieke omslag of enkel een tekst op de kaft maken je winkelkast erg stijlvol.

3. Zorg voor een wereldse sfeer met souvenirs

Een winkelkast is ideaal om je souvenirs van verre reizen in uit te stallen. Dit zorgt voor een wereldse sfeer, zeker in combinatie met koloniale meubels van teak. Wees wel streng voor jezelf als je de souvenirs uit gaat kiezen! Niet alles dat uit een ver land komt is per definitie mooi.

Ga lekker aan de slag en zorg ervoor dat jouw kast de stijlvolle eyecatcher van de kamer wordt! Heb je nog geen winkelkast? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment.

Direct naar:

Alle winkelkasten

Deel dit bericht