Hoe je thuiskantoor inrichten?

Teakhout thuiskantoor

Hoe je thuiskantoor inrichten?

Nu we steeds meer thuiswerken wordt het toch echt tijd om die studeerkamer om te toveren tot een fijn thuiskantoor. Ben jij ook benieuwd hoe je jouw thuiskantoor het best kunt inrichten? Lees dan verder in dit blogartikel!

Locatie van je thuiskantoor

Allereerst is het verstandig om te bepalen waar in huis je jouw thuiskantoor wilt hebben. Heb je bijvoorbeeld veel ruimte nodig om je werkspullen kwijt te kunnen, dan is het handig om hier rekening mee te houden. Daarnaast is het belangrijk dat je tijdens het werk geen last van geluiden uit de omgeving hebt. Zoek daarom een rustig plekje in huis, waar je ongestoord kunt werken. Mocht je een kantoor willen inrichten in een kleine of moeilijke ruimte, dan kun je er ook altijd voor kiezen om bepaalde meubels op maat te laten maken. Op deze manier worden de opties voor een bepaalde plek niet beperkt.

Welk bureau past bij jou

Als je de werkplek hebt uitgekozen, kun je een bureau uit gaan zoeken. Als eerst is het handig om te gaan bepalen welke stijl jouw voorkeur heeft en welke functionaliteiten je belangrijk vindt. Meestal wordt er gekozen voor een houten bureau, omdat dit bijna in elk interieur wel past. Een bureau van teakhout is bijvoorbeeld de laatste jaren erg populair geworden. Dit komt, omdat het materiaal erg duurzaam is en lang mooi blijft. Maar ook zit-sta bureaus worden steeds populairder. Het voordeel hiervan is dat als je lange dagen achter je bureau zit, je ook af en toe kunt afwisselen tussen zitten en staan.

Een bureaustoel uitkiezen

Om je goed te kunnen concentreren tijdens het werk is het van belang dat je ook een fijne bureaustoel hebt. Wil je liever een actieve stoel of is comfort juist belangrijker? Een fauteuil kan bijvoorbeeld ook als erg comfortabele bureaustoel dienen. Het is bovendien belangrijk dat jouw bureaustoel op jouw afmetingen afgesteld staan of kunnen worden gezet. Bespaar vooral niet op dit meubelstuk, want van een goede bureaustoel kun je erg lang plezier hebben!

Bepaal de accessoires

Als je een bureau en bureaustoel hebt uitgekozen, kun je aan de slag met de aankleding van jouw thuiskantoor. Denk bijvoorbeeld aan een prullenmand, mooie planten en een paar leuke foto’s of schilderijen. Op deze manier geef je jouw thuiskantoor toch een persoonlijke en fijne sfeer, waardoor je je helemaal kunt focussen op je werk.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je na het lezen van dit artikel nog meer wooninspiratie opdoen? Lees dan eens een van onze volgende blogs!

De nieuwste woontrends van 2021

Je thuiswerkplek sfeervoller maken? We geven je tips!

Teakhout in een klassiek interieur: 3x inspiratie

Deel dit bericht