Dit zijn de tuintrends van 2022!

teak tuinmeubelen

Dit zijn de tuintrends van 2022!

Is jouw tuin, voorbereidend op deze zomer, ook toe aan een frisse uitstraling? Vorig jaar zagen we al dat we steeds meer tijd in onze tuin doorbrachten. Vooral tijdens het thuiswerken was het af en toe fijn om in de tuin even een frisse neus te halen. Doe inspiratie op en maak van jouw tuin de ruimte om tot rust te komen. Lees verder voor de tuintrends van 2022.

1. Go back to nature

In 2022 gaan we back to nature! Vooral aardetinten en verschillende tonen groen zijn weer helemaal in. Denk bijvoorbeeld aan een botanische tuin met een rustig kleurenpalet. Geen drukke en schreeuwerige kleuren dus, maar eenvoud en kalme kleurencombinaties. Kleed je teakhouten meubelen bijvoorbeeld nog verder aan met mooie groene kussens in net een andere tint.

2. Ga voor comfort

Als we meer tijd in onze tuin willen doorbrengen, moeten we zorgen dat deze plek zo fijn en comfortabel mogelijk is ingericht. Een lekkere zitbank van teak met een knus kleedje past hier dus perfect bij! Een lekkere ligplek kan uiteraard niet ontbreken in een comfortabele tuin. Kies daarom een lekker ligbed of een mooie poof, waarin je lekker kunt ontspannen.

3. Duurzame meubels en accessoires

In 2022 gaan we steeds meer duurzame meubels in onze tuin terugzien. Een gerecyclede tuintafel met daaraan teakhouten stoelen zijn dit jaar bijvoorbeeld helemaal in. Weet je niet zeker of jouw meubels duurzaam zijn? Let er bij houten meubels bijvoorbeeld op dat deze een PEFC of FSC keurmerk hebben. Daarnaast zien we in de tuin dat de verlichting steeds vaker op zonne-energie is. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook goed voor je portemonnee. Mooi meegenomen dus!

4. Slimme tools

Niet alleen binnen maar ook buiten gaan we dit jaar steeds meer smart tools zien. Denk aan slimme verlichting die je vanuit binnen op een bepaald tijdstip aan kunt zetten. Of sluit boxen aan in je tuin, zo hoef je je in de zomer geen zorgen te maken over de muziek, die zet je eenvoudig aan op je eigen muziek. Ideaal voor een tuinfeest!

5. Breng meer tijd door in de tuin

Een van de nieuwste tuintrends van 2022 is de overkapping. Dit jaar zitten we niet alleen met hartje zomer in de tuin, maar ook in de knusse herfst of zelfs winter. Hoe vraag je je af? Door een slimme inrichting. Haal bijvoorbeeld heerlijke kleedjes en kussens in huis en ga voor een warme kachel. Zo haal je meer uit je tuin!

Deel dit bericht