Teakhout in je interieur: 5x inspiratie

teakhout

Teakhout in je interieur: 5x inspiratie

Teakhout is weer helemaal in dit jaar! Weet je niet hoe je jouw meubelstukken van teak het beste kunt combineren? Dan helpen wij je graag verder. In dit blogartikel geven we je inspiratie om met jouw meubels aan de slag te gaan.

1. Teak tafel

Een eettafel is vaak het eerste teak-meubelstuk, omdat er eigenlijk altijd wel een tafel is die bij je past! Bovendien kan je er ook niet zo snel mee de mist in gaan. Door het tijdloze uiterlijk past het bijna overal wel bij en hoef je niet bang te zijn dat het later geen trend meer is. Een teak tafel gaat bovendien erg lang mee en is waterbestendig! Erg handig als er wel eens gemorst wordt.

teak tafel teakhout

2. Teak combineren met planten

Teakhout is erg leuk om te combineren met planten. Neem bijvoorbeeld een houten kastje, waarop je een leuke kamerplant zet. Zo geef je gelijk wat kleur aan je interieur en ziet je woonkamer er een stuk vrolijker en gezelliger uit.

teak

3. Teak met staal combineren

Veel meubelen die van teak zijn, worden gecombineerd met staal. Dit komt omdat teakhout erg leuk samengaat met een donkere staalkleur. Het zorgt er bovendien voor dat je interieur er een stuk stoerder uit komt te zien. Zoek je nog Ideeën voor teak meubels? Kies bijvoorbeeld een teak tv-meubel of teak bijzettafel met staal.

teakhout teak en wood

4. Houd dezelfde kleur aan

Wanneer je meerdere meubels koopt van teakhout is het belangrijk dat deze ongeveer dezelfde kleur zijn. Dit komt omdat het er anders slordig uit kan zien. Als je bang bent dat je interieur saai wordt, is het leuk om het verder aan te kleden met meerdere accessoires, zoals kussens, kleedjes en planten. Een saai interieur komt echter niet zo makkelijk voor, want meubels van teakhout bestaan vaak uit verschillende houtkleuren en zijn dus op zichzelf al interessant. Deze regel geldt overigens niet voor een houten vloer, deze mag juist wel afwijken van de kleur van de meubels.

5. Houd rekening met reliëf

Hoe meer reliëf, hoe ruwer je interieur eruitziet. Bedenk dus welke stijl je graag in jouw interieur wilt hebben. Het kan bijvoorbeeld chaotisch overkomen als het reliëf van verschillende teak meubels niet bij elkaar past. Probeer hier dus rekening mee te houden. Het scheelt vaak ook al als je het reliëf dezelfde kant op laat wijzen, dus bijvoorbeeld allebei horizontaal of allebei verticaal.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je nog meer inspiratie opdoen over teakhout en hoe jij het in jouw interieur kan verwerken? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk een van onze andere blogartikelen.

De nieuwste woontrends van 2021

Je thuiswerkplek sfeervoller maken? We geven je tips!

Deel dit bericht