Zo creëer je een scandinavisch interieur

Scandinavisch Interieur

Zo creëer je een scandinavisch interieur

Het Scandinavisch interieur heeft vele harten veroverd. Zo zien we deze interieurstijl de afgelopen jaren regelmatig terugkomen. Het kenmerkt zich door rust, eenvoud, functionaliteit en hoogwaardige meubels. Met de juiste kleuren en materialen kun je dus al snel een Scandinavisch interieur realiseren. Dit artikel helpt je met enkele tips al op weg!

Natuurlijke materialen

Binnen een Scandinavisch interieur wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Materialen zoals hout, riet en rotan zijn dan ook onmisbaar. Zo kun je denken aan prachtige salon- en eettafels van teakhout.

Een voorbeeld van een prachtig merk met houten en karaktervolle meubels is dBodhi. Met de verschillende soorten hout en het traditionele vakmanschap krijgt je Scandinavische interieur nog meer karakter.

Neutrale tinten

In Scandinavië zijn de winters lang en de dagen donker. Binnen het interieur wordt dan ook gekozen voor lichte kleuren. De basiskleur die hierbij wordt gebruikt is vaak wit. Dit is eindeloos te combineren met andere kleurtinten. Denk aan wit, beige en pasteltinten. Deze kleurencombinatie geeft een zachte en rustgevende ambiance in het interieur.

De kleuren kun je terug laten komen in verschillende meubels, woonaccessoires of de kleur van je muren. Zo kun je kiezen voor pastel gekleurde eetkamerstoelen, sierkussens of een licht grijze bank.

Minimalisme Scandinavisch interieurEenvoud en minimalisme

Alles in een Scandinavisch huis dient een functie te hebben. Overbodige meubels en accessoires zie je dus niet snel terugkomen. Daarmee kenmerkt deze interieurstijl zich door een minimalistisch en eenvoudig design. Zorg dus voor meubels met strakke lijnen en simpele vormen.
Breng de natuur naar binnen

Wil je het interieur volledig maken? Haal dan de natuur weer naar binnen door het gebruik van planten! Hoe meer groen, hoe beter. Vanwege de neutrale kleuren binnen een scandinavisch interieur geven planten een prachtige opvallende setting. Je kunt hierbij spelen met kleine- en grote planten. Dus maak het zo gek als je zelf wilt.

Een prachtig interieur met Teak en Wood

Teak en Wood specialiseert zich in interieuradvies en teakhouten meubels. In onze showroom kun je inspiratie opdoen voor je eigen wooninrichting. Samen brengen we je wensen in kaart en komen we tot de juiste keuze. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor je interieur? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak in de showroom.

Deel dit bericht