Een warm interieur voor de winter? Volg deze tips!

Salontafel teakhout

Een warm interieur voor de winter? Volg deze tips!

De koudere maanden komen eraan. Dat houdt in: sneeuw, regen en minder lang licht. Dit heeft ook impact op het gevoel in jouw interieur. Je wilt er binnenshuis lekker warm en gezellig bij zitten. Hiervoor heb je geen ander interieur nodig. Je kunt al snel een warm interieur creëren met een paar aanpassingen. Lees de volgende tips! 

Tip 1: Plaats sfeerverlichting 

De wintermaanden zijn donker en dat vraagt natuurlijk om gezellige sfeerverlichting! Denk aan het gebruik van kaarsen of zacht licht met een hogere kleurtemperatuur. Oranje tinten zorgen voor een warm gevoel! 

Wil je het wat leuker aanpakken? Maak dan gebruik van accessoires zoals schalen om de kaarsen te plaatsen. En let op: voorkom felle verlichting. 

Tip 2: Kies voor een winters kleurenpalet en gelaagdheid

Zomerkleuren zijn anders dan winterkleuren. De kleuren van de zomer zijn meestal koel. Denk aan blauw en groen. Winterkleuren hebben vaak een aardetint. Maak daarom gebruik van tinten zoals rood, oranje of pasteltinten met een warme ambiance. 

Je kunt deze kleuren gemakkelijk combineren. Denk bijvoorbeeld aan sierkussens in verschillende kleuren op de bank. Hierdoor ontstaat er ook gelaagdheid. 

Tip 3: Ga voor houten meubels

De volgende tip is het gebruik van houten meubels! Deze geven een warme en karaktervolle uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige teakhouten salontafel. Vooral in combinatie met kussens of dekens is het ideaal voor de wintermaanden. 

Op zoek naar een uniek meubel? Kies dan voor een meubel op maat. Deze worden compleet naar wens gemaakt. Je bepaalt zelf de afmetingen, het materiaal en de afwerking. Hierdoor sluit het meubel naadloos aan op je interieur. 

Tip 4: Knusse accessoires

Een simpele maar effectieve wijze is het plaatsen van vloerkleden, plaids en sierkussens. Je kunt zelf het materiaal kiezen, maar een zijdezacht vloerkleed geeft natuurlijk de gezelligste uitstraling en feel.

Inspiratie en persoonlijk interieuradvies bij Teak en Wood!

Een warm interieur is dichterbij dan je denkt! Kom je er niet helemaal uit? Bezoek onze showroom. Deze wordt elke maand opnieuw ingericht door onze huisstyliste. Hierdoor zie je de laatste trends op het gebied van wonen. 

Je kunt bij ons ook terecht op afspraak voor vrijblijvend interieuradvies. Neem contact met ons op, wij helpen je graag!  

Deel dit bericht