Een teakhouten boekenkast inrichten moeilijk? Welnee!

Teakhouten boekenkast

Een teakhouten boekenkast inrichten moeilijk? Welnee!

Staat er bij jou ook een teakhouten boekenkast in de woonkamer? Maar is dit niet echt een sfeermaker. Hoogste tijd om dit te veranderen. Bij Teak en Wood geven we je graag inspiratie om van jouw teakhouten boekenkast weer een echte blikvanger te maken. Met onderstaande tips gaat dat zeker lukken!

Tip 1  Kijk kritisch naar de inhoud

Jouw teakhouten boekenkast weerspiegelt wie je bent. Ben je bijvoorbeeld een beetje slordig, dan zie je dit helaas terug. Werp eens een kritische blik op de huidige indeling van je teakhouten boekenkast. Wat staat daar allemaal in? Je zult zien dat er naast boeken vaak ook allerlei snuisterijen en losse troepjes in staan. Zonde, een mooie boekencollectie verdient beter!

Tip 2  Ruim op!

Tijd om aan de slag gaan! Ruim allereerst je teakhouten boekenkast leeg. Schrik niet van de hoeveelheid spullen. Er staat vaak meer in dan je verwacht. Alles eruit? Bedenk dan wat je weer terug wilt plaatsen in jouw teakhouten boekenkast. Welke boeken mogen er niet ontbreken? Welke accessoires verdienen zeker een plaatsje? Neem afscheid van de spullen, die er echt niet meer in thuis horen. Nu de kast helemaal leeg is, geeft dit gelijk de kans om deze te onderhouden met bijvoorbeeld teak finisher. Lees hier meer over in onze blog over het behandelen van teak meubelen.

Tip 3  De styling van de teakhouten boekenkast

De belangrijkste vraag bij de styling is; wat komt waar? Plaats als eerste de grootste stukken op de planken. Zo kun je direct inschatten welke ruimte er nog over is. Richt daarna de planken verder in. Let op dat je niet gaat proppen op de planken. Het oogt veel rustiger als je ook een aantal lege ruimtes in de kast hebt. Jouw pronkstukken komen dan veel beter uit!

Je kunt de boeken sorteren op auteur, op genre, op hoogte of creatief op kleur. Zet je alles in keurige rijtjes van hoog naar laag? Of wissel je dit speels af met stapeltjes boeken? Hier zijn niet echt regels voor. Leef je uit en kijk wat het beste jou past. Vergeet niet de boeken te combineren met accessoires zoals mooie foto’s, vazen of beelden. Dat maakt het net wat spannender!

Staat alles er in? Geniet dan van het resultaat. Je zult merken dat je na een paar dagen toch nog wat gaat verschuiven. Helemaal niet erg. Alleen zo wordt jouw teakhouten boekenkast opnieuw de blikvanger van de woonkamer!

Wil je met deze tips aan de slag gaan, maar heb je nog geen boekenkast gemaakt van teakhout? Bekijk hier ons uitgebreide assortiment.

Boekenkasten

 

Deel dit bericht