Een sfeervolle tuin met teak tuinmeubelen

Teak tuinmeubels

Een sfeervolle tuin met teak tuinmeubelen

Met teak tuinmeubelen creëer je gemakkelijk een sfeervolle tuin. Een gezellig bankje waar je even met een boek van de zon kan genieten. En een stukje verderop mooie tuintafel waar je gezellig met je gezin samen kan eten. Lees verder voor nog meer tips voor het creëren van een sfeervolle tuin.

1. Gebruik planten en bloemen

Misschien wel de simpelste manier om je tuin aan te kleden: met planten en bloemen. Geen groene vingers? Ga dan voor een paar potten met mooie gekleurde bloemen en groene planten. Makkelijk om te onderhouden en ook nog eens gezellig. Vul de potten met hortensia’s, hosta’s, lavendel of siergrassen. Of vraag anders je buurman of -vrouw met groene vingers eens om tips!

Wel groene vingers en bereid om aan de slag te gaan? Vul een border met rijk bloeiende planten voor een sfeervolle tuin. Een mix van verschillende vaste planten die ieder jaar terugkomen is het mooiste en het voordeligst. Ga bijvoorbeeld voor vlambloem, aerereprijs, alliums en asters.

2. Creëer gezellige hoekjes

Als je een wat grotere tuin hebt is het leuk om een paar gezellige zithoekjes te creëren. Zo kun je je even afzonderen van je partner en/of kinderen als je even behoefte hebt aan een beetje rust. En het is natuurlijk ook gezellig om af en toe van zitplek te kunnen afwisselen wanneer je in de zomer van een glaasje wijn in de tuin geniet.

Een makkelijke manier om een knus hoekje te creëren is met een parasolboom. Zo hoef je gelijk niet meer te slepen met een echte parasol. Hang er een snoer met lichtjes in om het extra sfeervol te maken wanneer het donker wordt.

Een andere manier om een knus hoekje te maken is door een boog of pergola te laten begroeien met rozen, clematissen of een andere klimplant. Zet er een mooi teak tuinbank onder en geniet van je tuin.

3. Sfeervolle tuinverlichting

Nog een makkelijke manier om sfeer in je tuin te brengen is met tuinverlichting. Gebruik zachte verlichting voor het mooiste effect. Het contrast tussen licht en donker is mooi, gebruik daarom niet teveel verlichting. Heb je een mooie boom in je tuin staan? Licht deze dan uit met een klein spotje voor een sfeervolle eyecatcher. Hang een paar lampionnen op of gebruik een snoer met lichtjes voor een romantische uitstraling.

4. Teak tuinmeubelen

Ook belangrijk voor een sfeervolle tuin: comfortabele teak tuinmeubelen. Je moet natuurlijk wel gezellig kunnen zitten om te kunnen genieten van je tuin. Ga voor een mooie grote tuintafel van teak om met z’n allen aan te zitten. Stel je voor: samen met je vrienden borrelen in de tuin op een warme zwoele zomeravond.

Direct naar:
Alle tuinmeubelen

Tuinmeubels van teak zijn extra sfeervol door hun mooie kleur en robuuste uitstraling. Daarnaast zijn ze ook nog eens weerbestendig en super duurzaam. De houten tuinmeubelen worden namelijk gemaakt van gerecycled hout en gaan ook nog eens lang mee omdat teakhout zo sterk is. Daarnaast is het Onderhoud van teak tuinmeubelen ook nog eens ontzettend eenvoudig!

Ga lekker aan de slag en zorg dat jij deze zomer ook in een sfeervolle tuin kunt vertoeven!

Lees ook onze blogs over:
5 redenen voor teak tuinmeubelen Onderhoud teak tuinmeubelen

Deel dit bericht