3X inspirerende tuintrends van 2018

tuinmeubelen tuintafel teakhout

3X inspirerende tuintrends van 2018

De lente is officieel begonnen en dat betekent dat het vanaf nu echt weer wat mooier weer wordt (hopen we). Zit jij al te dromen over de dagen dat je weer in de tuin kunt zitten? Dat doe je natuurlijk in stijl! Laat je hier inspireren door de tuintrends van dit jaar.

1.Tuinbankjes

Tuinbanken komen steeds vaker voor. Dit komt doordat het steeds hipper is om meerdere tuinsets te hebben. Zo geniet je niet alleen van je hele tuin, maar ziet de tuin er ook nog eens gezellig uit. Om te zorgen dat niet de hele tuin wordt overgenomen door gigantische loungesets is een tuinbankje een goede aanvulling. Denk bijvoorbeeld aan een wicker of teakhouten tuinbank.

Plaats een bankje langs water of in de buurt van leuke planten. Creëer hier een rustig hoekje om gezellig te zitten of rustig te mediteren.

2. Natuurlijke tuintrend

De tuin wordt steeds minder strak. Alles mag weer wat groener en gezelliger. Denk aan groepjes grote zwerfkeien en planten.

Daarnaast zien we de natuurlijke trend steeds vaker in tuinmeubels. Denk aan rotan, wicker of fauteuil stoelen (van teakhout), hangstoelen en bijzettafels. Natuurlijke materialen geven een gezellige uitstraling aan de tuin en zijn leuk in combinatie met teak tuinmeubelen in andere materialen.

Rotan is een soort liaan uit de subtropen. Vaak is dit natuurlijke materiaal gecombineerd met staal in tuinmeubels. Dit zorgt voor een leuke combinatie van etnische stijl en een wat modernere stijl. Hierdoor passen rotan tuinmeubels goed binnen meerdere stijlen in de tuin. Rotan geeft bijvoorbeeld een gezellige look aan een tuin met een strakke en minimalistische uitstraling. Maar het voegt ook toe aan een mix van verschillende stijlen en materialen in een gezellige, eclectische tuin.

3. Metalen tuintrend

Als laatst merken we dat de industriële trend niet alleen in het interieur veel voorkomt. In de tuin zien we deze trend ook steeds meer terug. Denk bijvoorbeeld aan een tuintafel met een houten blad en metalen gekruiste tafelpoten.

Wanneer je zo’n tafel koopt voor in de tuin, houd er dan rekening mee dat dit wel bestemd is als tuintafel. Die tafels zijn vaak weerbestendig. Daardoor gaat het hout niet rotten en het staal niet roesten!

Daarnaast zijn er tegenwoordig ook waterafstotende kussens die je dus niet iedere keer hoeft op te ruimen als er weer een bui aankomt. Ideaal toch?

In jouw tuin al klaar voor deze lente en zomer?

Meer informatie over de laatste trends?

Wil je graag meer inspiratie opdoen over de laatste trends? Lees dan ook:

De woontrends van 2018 Woontrend: een botanisch interieur

Deel dit bericht