3 tips bij het aanschaffen van een salontafel

Salontafel

3 tips bij het aanschaffen van een salontafel

Een salontafel is zonder dat we het doorhebben wel één van de meest gebruikte meubelen. Vrijwel iedereen heeft er een in de woonkamer staan. Ben jij toe aan vervanging of wil je graag meegaan met de tafel van teakhout trend? Hier volgen 3 tips bij het aanschaffen van een salontafel.

1. Kies voor de juiste hoogte

Voordat je op pad gaat om een nieuwe salontafel te kopen raden wij aan om de afmetingen van de bank op te meten. Ergonomisch gezien hangt de hoogte van een salontafel af van de hoogte van de bank. Schaf een salontafel aan die even hoog is als de bank of maximaal 10 centimeter lager.

2. Houd rekening met de loopruimte en beenruimte

Voor je een salontafel aanschaft is het belangrijk om de ruimte op te meten. Vervolgens kun je bepalen waar de salontafel komt te staan en houd je tegelijkertijd rekening met de loopruimte en beenruimte. Denk aan maximaal een halve meter tussen de tafel en de bank om soepel te kunnen bewegen. Bij grotere afstanden tussen de bank en de salontafel wordt het oncomfortabel om iets van de tafel te pakken of om er iets op te leggen.

3. Kies ook voor functionaliteit

Zonder een salontafel zijn de meeste woonkamers erg leeg. Ondanks het formaat is het wel een blikvanger. Daarnaast is een salontafel simpelweg erg handig. Waar zet je anders je kopje koffie of waar leg je je tijdschrift weg? Een salontafel is eigenlijk onmisbaar in iedere woonkamer. Vind je het prettig om er meerdere spullen in op te bergen? Kies dan voor een tafel met lades en/of een extra plank onder het oppervlak. Wanneer je het handig vindt om een salontafel eenvoudig te verplaatsen kun je ook wieltjes onder de poten bevestigen.

Ben je toe aan een nieuwe teakhouten salontafel of andere teakhouten meubelen zoals stoelen, kasten of dressoirs? Bekijk dan nu ons assortiment.

Deel dit bericht