Teakhout in een klassiek interieur: 3x inspiratie

klassiek interieur teakhout

Teakhout in een klassiek interieur: 3x inspiratie

Houd jij ook zo van de luxe en elegante uitstraling van een klassiek interieur? In een klassiek interieur staan donkere houtsoorten, symmetrie, ‘eyecatchers’ en harmonie centraal. Benieuwd hoe je teakhout in een klassiek interieur kunt verwerken? Laat je inspireren door dit artikel!

Teakhouten tafels verwerken in een klassiek interieur

Een tafel van teakhout gaat goed samen met de luxe uitstraling van een klassieke inrichting. Een voorbeeld van teak in een klassiek interieur: een donkere houten tafel waarop een echte eyecatcher staat. Denk bijvoorbeeld aan een grote vaas met daarin een enorme bos bloemen. Een voordeel van een teakhouten tafel is dat het vaak donkerder hout is, waardoor een eyecatcher meer tot uiting komt. Hetzelfde geldt voor een donkere sidetable van teak. Plaats hier een mooie schaal of grote kaarsen met gouden accenten op voor die luxe en elegante uitstraling.

Luxe materialen staan centraal

De klassieke stijl staat bekend om haar luxe stoffen en rijke materialen, zoals fluweel en marmer. Vaak worden hiervoor donkere tinten gebruikt, die afgewisseld worden met basiskleuren zoals grijs en beige. Het luxe effect valt namelijk weg als je teveel gebruik maakt van dit soort stoffen en te veel donkere kleuren. Gelukkig kan teakhout erg eenvoudig in een klassiek interieur verwerkt worden. Teakhout heeft namelijk op zichzelf al een erg luxe uitstraling. Hiermee kun je eigenlijk niet de mist in gaan. Als je bijvoorbeeld al veel donkere tinten in je interieur hebt, dan is een wat lichtere kleur teakhout mooier. Heb je juist nog niet zo veel donkere kleuren? Dan kun je beter voor een diepere houtkleur gaan.

Een nieuwe twist: modern klassieke inrichting

Tegenwoordig zie je steeds vaker dat er een moderne twist gegeven wordt aan een klassieke interieurstijl. Zet bijvoorbeeld een moderne bank in je klassieke interieur en maak het zo een stuk eigentijdser! Gelukkig kan een moderne klassieke stijl ook makkelijk met teakhout gecombineerd worden. Teak meubels heb je namelijk in veel verschillende stijlen bijvoorbeeld van moderne tafels tot klassieke, koloniale kasten. Op die manier blijf je die luxe uitstraling van een klassiek interieur behouden, maar maak je het toch net wat moderner.

Meer inspiratie opdoen?

Na het lezen van dit blogartikel hebben we je hopelijk genoeg ideeën gegeven om teakhout in een klassiek interieur te verwerken! Ben je er nog niet uit en wil je toch nog meer woon- of tuininspiratie opdoen? Lees dan ook eens deze blogartikelen:

De nieuwste woontrends van 2021

Welke tuinmeubelen passen het best bij jou?

 

Deel dit bericht