Vijf voordelen van teakhouten tuinmeubelen

Teakhouten Tuinmeubel

Vijf voordelen van teakhouten tuinmeubelen

De zomermaanden zijn begonnen! Dat betekent dat je weer vaker in de tuin kunt genieten van de zon. Een goede tuinset waar u heerlijk in kunt ontspannen is dan ook ideaal. Daarentegen kan het kiezen van een tuinset moeilijk zijn. Tuinsets zijn er namelijk in veel verschillende soorten materialen. Maar de laatste jaren wordt er veel gekozen voor teakhout. Dit brengt veel voordelen met zich mee! Welke voordelen dit zijn? Dat hebben we voor je op een rijtje gezet in dit blog. 

1. Sterk materiaal

Ten eerste is teakhout een zeer sterk materiaal wat wel tegen een stootje kan. Hierdoor is het ideaal voor het gebruik van tuinmeubelen. Zet je een kopje te hard neer of heb je kinderen die spelen rondom de tuinset? Geen zorgen, teakhouten tuinmeubelen zijn zeer sterk waardoor je niet gauw krassen zult gaan zien. Hierdoor heb je een tuinmeubel wat er altijd netjes en verzorgt uitziet. 

2. Duurzaam

Teak is een erg duurzaam houtsoort en gaat vaak wel jaren mee! Mits je het goed onderhoud uiteraard. Al het teakhout bij Teak en Wood is gerecycled en heeft een SVLK keurmerk. Dit houdt in dat het teakhout op een verantwoorde manier is geproduceerd en op een legale manier gekapt. 

We krijgen vaak de vraag of gerecycled hout minder lang meegaat. Niks is minder waar! Gerecycled teakhout is juist oersterk en niet kapot te krijgen. 

3. Teakhouten tuinmeubelen zijn weerbestendig

Het maakt niet uit wat voor weer het is, teakhouten tuinmeubelen kunnen bijna alles aan. Waar andere tuinmeubels in de winter naar binnen moeten, kunnen tuinmeubels van teakhout gewoon buiten blijven staan. 

Hoe dit kan? Teakhout is een zeer vettige houtsoort waardoor het extra goed tegen vochtige weersomstandigheden kan. Je zou bijna zeggen dat teakhouten tuinmeubelen speciaal gemaakt zijn voor ons regenachtige kikkerlandje. Hiermee is het regelmatig verplaatsen of het opslaan van de tuinset verleden tijd! 

4. Weinig onderhoud

Teakhouten tuinmeubelen hebben weinig onderhoud nodig. Je hoeft ze eigenlijk maar één keer per jaar met groene zeep te wassen en eventueel te behandelen met een finisher of olie. 

 

Maatwerk

5. Warme uitstraling

Tuinmeubelen van teakhout hebben een robuuste en warme uitstraling. Elk meubel heeft een eigen nerfstructuur, waardoor geen enkel meubel hetzelfde is. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken of een teakhouten meubel wel past in de stijl van uw tuin. Tuinmeubelen van teakhout sluiten naadloos aan bij elke stijl. Zowel in tuinen met een moderne- als een natuurlijke uitstraling. 

Teakhouten tuinmeubelen bij Teak en Wood

Teak en Wood is specialist op het gebied van teakhout. Wij hebben een ruim assortiment aan tuinmeubelen van teakhout en daarnaast maken wij ook meubels op maat. Zo heb je altijd een meubel wat echt bij je past. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of kom langs bij ons in de showroom! 

Meer inspiratie opdoen?

Wil jij meer inspiratie opdoen voor jouw tuin? Lees dan één van onze eerder geschreven blogartikelen:

 

Dit zijn de tuintrends van 2022!

Zo maken ronde teak tuintafels de tuin een stuk aangenamer

Tips bij het inrichten van een kleine tuin

 

 

Deel dit bericht