3 X een luxe interieur in combinatie met hout

luxe houten tafel

3 X een luxe interieur in combinatie met hout

Dat de economie steeds welvarender wordt is terug te zien in de interieur trends. Ook deze bestaan uit steeds meer luxueuze stoffen en meubelen. Benieuwd hoe jij je interieur chiquer doet ogen? Hieronder geven we een aantal inspirerende ideeën!

Luxe materialen

Luxueuze stoffen zoals velours en fluweel zijn al een tijdje erg hip, maar zullen ook in 2018 veel voorkomen. Je zult nu veel fluwelen meubelen tegenkomen op woonbeurzen en in woonwinkels. Ga je voor een chique uitstraling van je interieur? Fluweel en velours in diepe en vaak donkere kleuren passen daar perfect bij! Maar je zult ook veel fluwelen meubelen tegenkomen in het lichtroze.

Een fluweel meubelstuk is perfect te combineren met hout. Vaak zul je fluwelen meubelen zien met houten gekrulde poten. Dit geeft meteen een chique, klassieke en victoriaanse uitstraling. Heb je een teakhouten eettafel? Dan passen fluwelen eetkamerstoelen daar perfect bij. Niet alleen passen fluwelen meubelen goed bij (teak)hout, ze zijn ook goed te combineren met goud!

Goud en brons

Goud en brons komen steeds vaker voor in het interieur. Deze metalen geven door hun kleuren een luxe uitstraling. Ze kunnen perfect in een moderner of juist een klassieker interieur. Je zult ze veel tegenkomen in accessoires, zoals spiegelranden, fotolijsten en kaarshouders.

Daarnaast zal goud ook meer voorkomen in badkamers en zelfs keukens. Zo kun je kiezen voor een gouden kraan of gouden handdoekrekken. Deze zijn mooi in combinatie met een houten wastafel en witte wasbak of andere houten accenten in de badkamer. Wil je de goud trend juist wat extraverter aanpakken? Ga dan voor gouden tegeltjes in de badkamer.

Daarnaast hebben we ook in de keuken al het een en ander aan goud voorbij zien komen. Denk maar aan gouden lampenkappen voor hanglampen en gouden krukken voor aan de bar. Er bestaan zelfs gouden muren of keukenkasten die erg leuk zijn in combinatie met witte of teakhouten kasten of tafels!

Veel zwart gecombineerd met (teak) hout

Hou je van een chique uitstraling, maar juist niet van extravert? Ga dan voor minimalistisch en strak. Bijvoorbeeld voor zwart. Mensen zijn vaak een beetje terughoudend met het gebruik van veel zwart in het interieur. Ze zijn bang dat het té donker wordt en de sfeer in het interieur verminderd. Het tegenovergestelde is waar! Een donkere kleur zoals zwart in combinatie met warme materialen, zoals (teak)hout en gezellige verlichtingen, zorgt juist voor een intieme en warme sfeer in je interieur.

Denk maar aan een zwarte badkamer, een zwarte keuken of een zwarte woonkamer. Zwarte muren in de woonkamer zijn perfect in combinatie met een houten vloer of een teakhouten salontafel met donkergrijze of zwarte metalen poten. Combineer in je badkamer zwarte muren met houten accessoires, zoals houten bankjes, houten wasbak tafels en houten manden voor een perfecte sfeer. Voor een extra touch voeg je planten of gouden accenten toe aan de zwart met houten badkamer. Je creëert zo een luxueuze badkamer waarin je helemaal tot rust komt!

Meer inspiratie opdoen voor teakhout in je interieur?

Benieuwd naar andere woontrends van 2018? Of wil je meer inspiratie opdoen voor teakhout in je interieur? Klik op de links voor meer inspirerende artikelen!

Woontrends van 2018 Teakhout in je interieur

Deel dit bericht