Duurzame meubels van teakhout

Duurzame meubels teakhout

Duurzame meubels van teakhout

Het vinden van duurzame meubels is voor velen belangrijker dan ooit geworden. Niet langer staat alleen de uitstraling centraal: ook de herkomst van de meubelstukken en het productieproces verdienen aandacht. Bij Teak en Wood bieden wij u uitgebreid de kans om bijzondere duurzame meubels te vinden die bij uw stijl passen. Met robuuste meubels van gerecycled teak en meubelstukken van erkende plantages is er voor ieder wat wils!

3 redenen voor het investeren in duurzame meubels

Duurzame productie

Onze teakhouten meubels zijn afkomstig uit Indonesië, waar ze geproduceerd worden op het eiland Java. Het bijzondere aan de meeste teak meubelstukken uit Indonesië? Ze worden gemaakt van gerecycled teakhout, afkomstig van lokale huizen en gebouwen. Dit resulteert in bijzondere duurzame meubels met een uniek karakter. Het voormalige leven van het teak zorgt ervoor dat de meubelen een eigen uitstraling krijgen. Bovendien gaat het sterke teakhout nog jarenlang mee nadat het verwerkt is in onze meubelstukken, wat de duurzaamheid alleen maar vergroot!

Naast meubels van gerecycled teak leveren we ook meubels van plantage teak. Dit wordt speciaal gekweekt op Java voor de productie van meubelstukken. Deze meubels zien er strakker uit doordat ze nog geen vorig leven geleid hebben. Bovendien worden ze fijner afgewerkt, wat weer een andere look oplevert.

FSC keurmerk

Het FSC waakt voor bescherming van de bossen en zet zich in voor verantwoord bosbeheer. Al het hout dat gebruikt wordt in onze meubels heeft het FSC keurmerk. Zo weet u zeker dat er geen sprake is van illegale houtkap. Teak en Wood staat direct in verbinding met de leveranciers: daardoor weten we zeker dat ons teakhout afkomstig is van erkende teak plantages. Het resultaat? Duurzame meubels waar we trots op kunnen zijn!

Duurzame meubels uit voorraad en maatwerk

Bij Teak en Wood vindt u een royaal aanbod aan duurzame meubels, van kasten, tafels en stoelen tot dressoirs. Naast onze ruime voorraad aan meubelstukken kunt u bij ons ook teak meubels op maat laten maken. Zo vindt u een meubelstuk die aan al uw wensen voldoet, van de afmetingen tot het aantal kastjes of lades. Uw ontwerp wordt naar Indonesië gestuurd, waar hij ter plaatse voor u geproduceerd wordt.

Bent u dol op teakhout en vindt u duurzaamheid net zo belangrijk als wij? Dan bent u bij Teak en Wood aan het juiste adres! Bekijk ons aanbod aan duurzame meubels online, of kom gerust eens langs in onze showroom.

Direct naar:

Kasten Tafels Stoelen Dressoirs