Wintertuin inspiratie 2021/2022

teak

Wintertuin inspiratie 2021/2022

Het is weer winter en dan mag nieuwe tuininspiratie natuurlijk niet ontbreken. We merken vaak dat we rond deze tijd van het jaar minder tijd in onze tuin doorbrengen en er hierdoor ook minder aandacht aan besteden. Je kunt echter zó veel meer uit je tuin halen in de winter. Lees snel verder om erachter te komen hoe je dit doet!

Gezellige tuindecoratie

‘s Avonds is het al vroeg donker en daarom is het juist extra leuk in de winter om mooie verlichting in je tuin te hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan leuke potjes met waxinelichtjes erin of aan lichtjes voor in de bomen. Zo ziet jouw tuin er gelijk een stuk gezelliger uit! Zoek daarnaast ook eens wat bijpassende winterdecoratie uit! Denk dan aan een knus kleedje, een vuurkorf met houtblokken, dennenappels, een houten dienblad en lantaarns. Zo wordt het gelijk al een stuk leuker om buiten te zitten in de winter!

Planten en meubels beschermen

Heb jij planten die makkelijk beschadigd raken tijdens de vorst? Zorg dan dat je deze goed inpakt tijdens de winter. Bovendien regent het in de winter vaak erg veel. De planten in de tuin hoef je daarom dan vaak tijdens deze periode geen water te geven. Andere planten, die in een pot zitten, kun je in de winter het best zo droog mogelijk zetten. Mocht dit niet lukken kun je altijd aan de onderkant van je potten een paar kleine gaatjes boren, zodat het overtollige water er makkelijk uit kan.

Daarnaast wil je jouw tuinmeubelen in de winter vaak ook graag mooi houden. Gelukkig zijn meubelen van teak erg vettig waardoor ze veel kunnen hebben. Nog beter is het als jij jouw meubels van teak behandeld hebt. Mocht je dit niet gedaan hebben dan kun je dit blogartikel lezen over hoe je dit het beste doet: Teak tafel behandelen. Bij andere materialen kan het zijn dat je toch wat meer onderhoud moet plegen in de winter, zoals bij aluminium tuinmeubels. Vervolgens is het ook handig om dagelijks de kussens en kleedjes in de tuin op te bergen. Zo voorkom je dat je kussens verkleuren en je kleedjes vies worden. Opgeruimd staat netjes!

Vergeet ten slotte de dieren in je tuin zoals de vogels en eekhoorns niet te beschermen in de winter. Tijdens deze periode hebben deze dieren het vaak het zwaarst en kunnen ze jouw hulp wel gebruiken. Bij het tuincentrum verkopen ze verschillende bolletjes met dierenvoeding, maar je kunt bijvoorbeeld zelf ook wat pinda’s in de tuin ophangen.

Een knus hoekje inrichten

Maak jouw tuin helemaal af met een gezellige zithoek! Als je nog geen geschikte tuinmeubels hebt is het misschien een idee om te kijken naar teak tuinmeubelen. Deze meubels zijn erg sfeervol en zijn erg weerbestendig. Ze zijn daarom ideaal voor een winterse tuin! Kleed het hoekje aan met leuke tuindecoratie en af is jouw winterse tuin!

Wil je meer wooninspiratie opdoen? Lees dan eens een van onze onderstaande blogs:

Wooninspiratie voor een kleine ruimte

3 tips voor een duurzaam interieur

Deel dit bericht